Mijn Eerste Spellen: Kom Maar Mee Luiaard! 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Drie varianten van bewegingsspelletjes: balanceren, zoeken en vinden.
Laat de luiaard de attributen naar zijn drinkplaats, vruchtenstruik, zonplaats, grot of slaapboom brengen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Leg alle favoriete plekken van de luiaard verspreid in de ruimte. Ga op verkenning welke plek waar ligt.

In een eerste spelvariant dobbel je. De kleur bepaalt naar welke plaats je de luiaard moet brengen en op welke manier je dit moet doen.
bv. zet de luiaard op je schouder, leg de luiaard in je open hand, zet de luiaard op je hoofd,... Als je daar aangekomen bent draai je het schijfje om (vb. Alle fruit wordt opgegeten). Is het schijfje al omgedraaid dan draai je ten slotte de favoriete plek zelf om naar de andere kant. Als dit bij alle plekken gebeurd is, eindigt het spel.

In een tweede variant speel je coöperatief. Elk kind zit op een favoriete plaats en krijgt een schijfje. De tekening van de luiaard zegt op welke manier het schijfje naar de volgende favoriete plaats gebracht moet worden. Je laat de luiaard zelf het schijfje vasthouden tussen de magnetische handen. Zo doorloop je samen de volledige estafette.

De derde spelvariant is een zoekspel. Je start op een centrale plaats. Alle favoriete plekken liggen verdeeld over de ruimte. Je verstopt de luiaard op één van de favoriete plekken met een schijfje naar keuze tussen de magnetische handen. Je geeft een tip en laat daarna alle kinderen zoeken. Wie de luiaard als eerste vindt, maakt hem wakker en kijkt op het schijfje hoe de luiaard terug naar het startpunt gebracht moet worden.

Drie eenvoudige spellen waarbij de motoriek van de jongste spelers geoefend wordt. De slaapplaats, drinkplaats, vruchtenstruik is erg herkenbaar voor de kinderen. Ze weten al dat dieren zo leven (eigen huisdieren of uit verhalen). Door het verhaal dat je rond dit spel creëert kan het wel toenemen in waarde. Binnen een bepaald thema (jungle, dieren,...) kan dit spel dus zeker zijn plaats krijgen.
Aantal spelers 1-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Mijn Eerste Spellen: Kom Maar Mee Luiaard!