Ons aanbod voor bedrijven

Ook als bedrijf kun je aan de slag met spellen. Hieronder beschrijven we welke mogelijkheden u kunt aanwenden om teamgericht aan de slag te gaan met spellen.

Teamgerichte workshops

VIVES SpellenLab verzorgt ook jouw teamgerichte workshop of studiedag. 

Kennen de collega's elkaar? Kunnen ze goed samenwerken? Welke talenten heeft die ene collega? Hoe kunnen we van onze eigen talenten en teamkwaliteit maken? Kortom... hoe kan je elkaar als team beter leren kennen. Spellen kunnen hier echt wel een meerwaarde betekenen! We selecteren verschillende soorten spellen waarbij interactie, communicatie, feedback geven... centraal staan. Tijdens deze workshops worden tal van spellen uitgelegd en uitgeprobeerd met als doel elkaar beter leren kennen.

Deze workshops worden op maat aangeboden. Hierdoor is het perfect mogelijk om enerzijds met een groep leidinggevenden langs te komen. Tijdens deze workshops ligt de klemtoon op het leren kennen van de spellen, krijg je tips & trics mee om ze te gebruiken tijdens bv. teamdagen, ervaar je welke kracht spellen hebben... Anderzijds is het perfect mogelijk om met een team naar het VIVES Spellenlab te komen. Tijdens deze sessies focussen we ons effectief op het 'elkaar als team beter leren kennen'. Hierbij maken we gebruik van zowel ontspannende 'funspellen', als inhoudelijke spellen zoals 'Teamgeluk' van Leo Bormans.

Alle workshops gaan steeds door in het SpellenLab te Brugge. Indien u toch liever een workshop ter plaatse wenst, kunnen we dit bekijken, maar niet garanderen. In het SpellenLab hebben we immers onze volledige collectie te beschikking. Deze plek inspireert de deelnemers... en dit is iets wat we graag willen aanbevelen.

Teambuildingsactiviteiten

Als bedrijf, voorziening, school... kan je er eveneens ook voor kiezen om een teambuildingsactiviteit te volgen in het VIVES Spellenlab. Tijdens deze sessies selecteren we tal van ontspannende spellen en ligt de focus op ontspanning, 'fun' hebben, maar ook op het elkaar leren kennen.

Deze teambuildingsactiviteiten duren meestal een halve dag, maar kunnen perfect gecombineerd worden met bv. een bezoek of activiteit in Brugge. Zie hieronder voor de verschillende mogelijkheden.

Offerte

We maken voor u een gratis offerte aan.

Hier kunt kiezen tussen verschillende mogelijkheden naar invulling.

 1. Halve dag teamgerichte workshop
 2. Halve dag teambuilding
 3. Halve dag teamgerichte workshop + halve dag teambuilding
 4. Halve dag teamgerichte workshop + gidsenwandeling door Brugge met KrisKras
 5. Halve dag teambuilding + gidsenwandeling door Brugge met KrisKras
 6. Halve dag workshop + stadsspel in Brugge met Homo Ludens. 

Voor de offerte hebben we volgende gegevens nodig:

 • gegevens bedrijf
 • aantal deelnemers
 • keuzepakket invulling (zie hierboven)
 • broodjesmaaltijd inbegrepen / niet inbegrepen
 • andere wensen

 

Schrijf in voor een workshop uit ons open aanbod.

Voor deze workshops schrijf je individueel in. Je volgt deze workshops samen met mensen uit de bedrijfswereld, de zorgsector en het onderwijs.
Deze workshops gaan door op de genoemde datum in VIVES SpellenLab te Brugge.

Op
aanvraag

Gebruik van spellen bij het begeleiden van teams.

“Gelukkige werknemers worden gestimuleerd in autonoom handelen, ontwikkelen van hun competentie en samenwerken met anderen. Een positieve feedbackcultuur vormt de basis. Een gelukkig team geeft een goed gevoel, geeft de kans je op jouw manier te engageren en geeft mee richting en zin aan je leven.” (Leo Bormans - 2018) Op welke manier kan je als groep het 'best' samenwerken en vooral... op welke manier kan je een groep, een team ertoe bewegen om in dezelfde richting te kijken, goed samen te werken én positief te communiceren met elkaar? Spellen kunnen hierbij een waardevol (hulp)middel zijn. Spellen stimuleren op een eenvoudige en laagdrempelige manier verschillende basisvaardigheden zoals: het stimuleren van positieve communicatie, het werken vanuit krachten, inschatten van anderen, samenwerken en niet te vergeten 'samen ontspannen'!In deze workshop staat het stimuleren van alle bovengenoemde vaardigheden centraal... mét spellen als (hulp)middel! Naast heel wat achterliggende tips & trics nemen we voldoende tijd om een aantal spellen uit te testen. Op die manier ervaren de deelnemers wat bepaalde spellen met jou doen als mens. Met andere woorden: een interactieve en praktijkgerichte workshop die onmiddellijk bruikbaar is!
Onderwijs
Zorgsector
Andere
Op
aanvraag

Spellen gebruiken binnen HR en rekruteringsprocessen

Hoe kan ik spel inzetten in HR – en rekruteringsprocessen? Wat is hiervan de meerwaarde? En hoe doe ik dit dan? Tijdens deze workshop verkennen we krachtige spellen die een meerwaarde kunnen bieden in het werken met mensen. Zo bekijken we hoe spel een troef kan zijn in het aanwerven van het juiste personeel, kan bijdragen tot rijkere evaluaties, maar ook beter inzicht geeft in de drijfveren van je medewerkers.  We geven jullie enkele concrete handvaten om met spel aan de slag te gaan binnen jouw organisatie en zo een verschil te kunnen maken op vlak van personeelsbeleid.
Andere

Aanbod voor bedrijven