Vrije Tijdsaanbod

Naast vormingen voor professionelen heeft het VIVES SpellenLab ook een aanbod voor gezinnen, vrienden, spelliefhebbers en liefhebbers van erfgoed. Onder het vrije tijdsaanbod verstaan we alle activiteiten die niet onder het professionele circuit vallen. Er worden jaarlijks verschillende activiteiten voorzien, maar het is ook mogelijk om activiteiten op aanvraag te boeken.

Rondleidingen

Onze collectie bevat hele mooie erfgoedstukken. Het oudste spel dateert reeds van 1780. Een groot stuk van de collectie kan al bekeken worden op Erfgoed in zicht. Aan heel wat spellen zijn mooie verhalen gekoppeld. Deze kunt u komen ontdekken tijdens de rondleidingen in ons SpellenLab, waar u ondergedompeld wordt in de spellenwereld en de evolutie van de spellen.

Er worden geregeld rondleidingen georganiseerd waarvoor u kunt inschrijven.

Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken voor een groep. Een rondleiding kan steeds gecombineerd worden met een spelactiviteit achteraf.

Mogelijke formules:

    • Rondleiding van 1 uur

    • Rondleiding van 1 uur met spelsessie nadien (geen koffie- frisdrank inbegrepen): 

    • Rondleiding van 1 uur met spelsessie nadien (wel koffie- frisdrank inbegrepen): 

 

 

 

Erfgoed: digitale collectie

Benieuwd naar onze erfgoedstukken? Ook op Erfgoedinzicht kan je deze ontdekken!

SpellenFest

Elk jaar organiseren we samen met Rood_met_wittestippen de spellenbeurs SpellenFest. Het is een groot evenement waar jong en oud op welkom zijn. Je kunt er spellen ontdekken en spelen, spellen uitproberen en kopen, lezingen bijwonen...