Vrije Tijdsaanbod

Naast vormingen voor professionelen heeft het VIVES SpellenLab ook een aanbod voor gezinnen, vrienden, spelliefhebbers en liefhebbers van erfgoed. Onder het vrije tijdsaanbod verstaan we alle activiteiten die niet onder het professionele circuit vallen. We bieden verschillende kinderactiviteiten, gezinsactiviteiten en spelcaf├ęs aan. Daarnaast verzorgen we ook rondleidingen waar ons erfgoed toegelicht wordt. Er worden jaarlijks verschillende activiteiten voorzien, maar het is ook mogelijk om activiteiten op aanvraag te boeken.

Kinderworkshops

Tijdens de kinderactiviteiten gaan de deelnemers creatief aan de slag met spellen. Elke activiteit heeft een andere insteek.
Onze volgende kinderactiviteit gaat door tijdens de krokusvakantie.

Kleuteractiviteit

Een heuse spelnamiddag voor kleuters!

Tijdens de paasvakantie organiseren enkele studenten ergotherapie een kleuter-spelnamiddag in samenwerking met VIVES SpellenLab.

Wil je erbij zijn? Klik dan hier voor meer informatie.

Activiteit paasvakantie: maak je eigen spel

Wil je zelf eens je eigen spel maken? Dan moet je in het SpellenLab zijn!

Tijdens de paasvakantie organiseren we opnieuw een kinderactiviteit. Deze keer voor creatievelingen van +/- 8 tot 12 jaar oud. 's Morgens worden heel wat spellen gespeeld om daarna te brainstormen en een eigen spel te maken.
Meer info: klik hier

Spelcaf├ęs

De spelcafés worden georganiseerd voor spellenliefhebbers. Elk spelcafé krijgt een ander thema. Tijdens die avonden kun je met je vrienden en/of families, of individueel, aansluiten aan een tafeltje. De spellen worden uitgelegd, of je kiest zelf om met een spel aan de slag te gaan.

Elk spelcafé belooft een gezellige avond vol spelplezier te worden.

Volgend spelcafé: najaar 2023

Rondleidingen

Onze collectie bevat hele mooie erfgoedstukken. Het oudste spel dateert reeds van 1780. Een groot stuk van de collectie kan al bekeken worden op Erfgoed in zicht. Aan heel wat spellen zijn mooie verhalen gekoppeld. Deze kunt u komen ontdekken tijdens de rondleidingen in ons SpellenLab, waar u ondergedompeld wordt in de spellenwereld en de evolutie van de spellen.

Er worden geregeld rondleidingen georganiseerd waarvoor u kunt inschrijven.

Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken voor een groep. Een rondleiding kan steeds gecombineerd worden met een spelactiviteit achteraf.

Mogelijke formules:

    • Rondleiding van 1 uur

    • Rondleiding van 1 uur met spelsessie nadien (geen koffie- frisdrank inbegrepen): 

    • Rondleiding van 1 uur met spelsessie nadien (wel koffie- frisdrank inbegrepen): 

 

 

 

Benieuwd naar onze erfgoedstukken? Ook op Erfgoedinzicht kan je deze ontdekken!