Vrije Tijdsaanbod

Naast vormingen voor professionelen heeft het VIVES SpellenLab ook een aanbod voor gezinnen, vrienden, spelliefhebbers en liefhebbers van erfgoed. Onder het vrije tijdsaanbod verstaan we alle activiteiten die niet onder het professionele circuit vallen. We bieden verschillende kinderactiviteiten, gezinsactiviteiten en spelcafés aan. Daarnaast verzorgen we ook rondleidingen waar ons erfgoed toegelicht wordt. Er worden jaarlijks verschillende activiteiten voorzien, maar het is ook mogelijk om activiteiten op aanvraag te boeken.

Kinderworkshops

Tijdens de kinderactiviteiten gaan de deelnemers creatief aan de slag met spellen. Elke activiteit heeft een andere insteek. De activiteiten worden begeleid door studenten ergotherpaie van VIVES Brugge o.l.v. enkele medewerkers van VIVES SpellenLab.

Deze activiteiten staan gepland:

 

 

Spelnamiddag 'Griezelen' 31 oktober

Herfstvakantie:

 • 31 oktober 2023 van 14 tot 17 uur
 • Thema griezelen
 • 5 tot 10 jaar

  Ben je tussen de 5 en 10 jaar? Vind je Halloween superleuk en hou je van gezelschapsspelletjes? Kom dan zeker naar onze geestige griezel spelnamiddag op dinsdag 31 oktober. Het is een namiddag vol griezelige en spookachtige spelletjes. Je krijgt ook een betoverend drankje en een mysterieuze goodiebag. Tot dan monsterjagers! 

griezel

Spelnamiddag met (groot)ouders (en nonkels, tantes, meters, peters...)

Kerstvakantie:

 • 3 januari:
 • woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur
 • (groot)ouders en kinderen van 3 tot 8 jaar

  Ik speel zeer graag gezelschapsspelletjes met mijn mama, papa, oma of opa. Jullie ook? Dat komt goed uit! Op woensdag 3 januari 2024 is er namelijk een spelnamiddag voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar, waar je met je favoriete (groot)ouder(s) gezellig spelletjes kan spelen. Ook krijg je een verfrissend drankje en voor de kindjes is er een leuke goodiebag. Wie zal er winnen? De kindjes of de (groot)ouder(s)? Ik ben benieuwd! 

 

3) Speldag ‘Ontwerp je eigen spel’

 • 4 januari : Van 9.30 tot 16.30 u
 • Maak je eigen spel.
 • kinderen tussen 8 tot 12 jaar. Van 9.30 tot 16.30 u.

  Heb je een grote fantasie, hou je van knutselen en ben je tussen de 8 en de 12 jaar? Dan is dit bericht voor jou! Op donderdag 4 januari houden wij een spelletjesdag waarbij je zelf een spel mag ontwerpen. Je mag je fantasie eens de vrije loop laten. Niets is te gek! Ook mag je zelf je spelregels kiezen. Hoe tof is dat! Natuurlijk zullen we voor de hardwerkende kinderen ook een drankje voorzien om hun creatieve breintjes te voeden. Hopelijk zien we jullie daar! Ondertussen zal ik mijn fantasie al eens laten werken 😉

Spelcafés

De spelcafés worden georganiseerd voor spellenliefhebbers. Elk spelcafé krijgt een ander thema. Tijdens die avonden kun je met je vrienden en/of families, of individueel, aansluiten aan een tafeltje. De spellen worden uitgelegd, of je kiest zelf om met een spel aan de slag te gaan.

Elk spelcafé belooft een gezellige avond vol spelplezier te worden.

Deze spelcafés staan gepland:

 • Vrijdag 24 november19 uur tot 23 uur
 • De beste Party-spellen
 • spelcafé voor alle leeftijden (14+)

 • Donderdag 14 maart -  19 uur tot 23 uur
 • Spelcafé voor jongeren 14-21 jaar

 

Binnenkort meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven.

Eerste Spelcafé: partyspellen voor jongeren

Wil je graag een gezellige avond met je vrienden doorbrengen? Spelle je graag spellen maar heb je weinig zin om spelregels te lezen?

Tijdens het eerste spelcafé leggen we graag de partyspellen aan jullie uit. Trommel al je vrienden op voor een gezellige spelavaond.

Inschrijven is mogelijk via deze link.

Rondleidingen

Onze collectie bevat hele mooie erfgoedstukken. Het oudste spel dateert reeds van 1780. Een groot stuk van de collectie kan al bekeken worden op Erfgoed in zicht. Aan heel wat spellen zijn mooie verhalen gekoppeld. Deze kunt u komen ontdekken tijdens de rondleidingen in ons SpellenLab, waar u ondergedompeld wordt in de spellenwereld en de evolutie van de spellen.

Er worden geregeld rondleidingen georganiseerd waarvoor u kunt inschrijven.

Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken voor een groep. Een rondleiding kan steeds gecombineerd worden met een spelactiviteit achteraf.

Mogelijke formules:

  • Rondleiding van 1 uur

  • Rondleiding van 1 uur met spelsessie nadien (geen koffie- frisdrank inbegrepen): 

  • Rondleiding van 1 uur met spelsessie nadien (wel koffie- frisdrank inbegrepen): 

 

 

 

Benieuwd naar onze erfgoedstukken? Ook op Erfgoedinzicht kan je deze ontdekken!