Vrije Tijdsaanbod

Naast vormingen voor professionelen heeft het VIVES SpellenLab ook een aanbod voor gezinnen, vrienden, spelliefhebbers en liefhebbers van erfgoed. Onder het vrije tijdsaanbod verstaan we alle activiteiten die niet onder het professionele circuit vallen. We bieden verschillende kinderactiviteiten, gezinsactiviteiten en spelcaf├ęs aan. Daarnaast verzorgen we ook rondleidingen waar ons erfgoed toegelicht wordt. Er worden jaarlijks verschillende activiteiten voorzien, maar het is ook mogelijk om activiteiten op aanvraag te boeken.

Tweedehandsverkoop

Af en toe houden we een tweedehandsverkoop. Dan verkopen we onze dubbele spellen. Er is voorlopig nog geen nieuwe datum voor een tweedehandsverkoop.

Kinderworkshops

Tijdens de kinderactiviteiten gaan de deelnemers creatief aan de slag met spellen. Elke activiteit heeft een andere insteek.

Binnenkort meer info.

Spelcaf├ęs

De spelcafés worden georganiseerd voor spellenliefhebbers. Elk spelcafé krijgt een ander thema. Tijdens die avonden kun je met je vrienden en/of families, of individueel, aansluiten aan een tafeltje. De spellen worden uitgelegd, of je kiest zelf om met een spel aan de slag te gaan.

Elk spelcafé belooft een gezellige avond vol spelplezier te worden.

Binnenkort meer info!

Rondleidingen

Onze collectie bevat hele mooie erfgoedstukken. Het oudste spel dateert reeds van 1810. Een groot stuk van de collectie kan al bekeken worden op Erfgoed in zicht. Aan heel wat spellen zijn mooie verhalen gekoppeld. Deze kunt u komen ontdekken tijdens de rondleidingen in ons SpellenLab, waar u ondergedompeld wordt in de spellenwereld en de evolutie van de spellen.

Er worden geregeld rondleidingen georganiseerd waarvoor u kunt inschrijven.

Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken voor een groep. Een rondleiding kan steeds gecombineerd worden met een spelactiviteit achteraf.

Tarieven voor groepen:

  • Rondleiding van 1 uur:
   • 100 euro voor 1 tot 10 deelnemers.
   • Per extra deelnemer: 7,5 euro

  • Rondleiding van 1 uur met spelsessie nadien (geen koffie- frisdrank inbegrepen): 
   • 150 euro voor 1 tot 10 deelnemers.
   • Per extra deelnemer: 10 euro

  • Rondleiding van 1 uur met spelsessie nadien (wel koffie- frisdrank inbegrepen): 
   • 180 euro voor 1 tot 10 deelnemers.
   • Per extra deelnemer: 13 euro

 

 

 

Benieuwd naar onze erfgoedstukken? Ook op Erfgoedinzicht kan je deze ontdekken!