Monster Soup 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 22
Bron:
Dit spel oefent op fijne motoriek. Als speler ga je -zonder te kijken- op zoek naar de ingrediënten van jouw soep.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In de eerste ronde ga je op zoek naar 1 ingrediënt, in de volgende ronde zoek je er twee... De ingrediëntenkaarten tonen telkens wat je blind moet zoeken in jouw zakje. Degene die per ronde het snelst alle ingrediënten heeft gevonden, roept: "Monstersoep". Per juist ingrediënt krijgt een speler een slijmblokje. Na elke ronde gaan de ingrediënten en slijmblokjes weer in het zakje.
Wie na 4 rondes de meeste slijmblokjes heeft verzameld, wint het spel.

Het spel kreeg een leuk thema toegewezen. Het materiaal is leuk en duidelijk herkenbaar qua vorm. Thema en materiaal vormen een mooie combinatie. De tekeningen op de ingrediëntenkaarten bevatten ook een afbeelding van het houten vorowerp dat gezocht moet worden. Dat maakt het voor de jonge spelers duidelijk. De vorowerpenz ijn ook gemakkelijk van elkaar te onderscheiden, als zitten er een aantal tussen die toch goed op elkaar lijken, wat het dan weer voldoende uitdagend maakt.
De spelregels zijn eenvoudig en toch is het spel uitdagend.

Er zitten geen reservestukken in de doos, terwijl die heel wat kleine stukken bevat. Gezien de jonge leeftijd van de spelers is het jammer dat dit voorzien wordt.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Monster Soup