Rekenpiraten 2005

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 18
Bron:
Met dit aantrekkelijke thema worden vooral rekenopdrachten tot 20 ingeoefend op een speelse manier. De controleschijf zorgt ervoor dat kinderen dit spel volledig zelfstandig kunnen spelen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Haba biedt hier opnieuw een prachtig rekenspel aan. Een heel aantrekkelijke speldoos in de vorm van een schatkast biedt verschillende wiskundige spelvormen aan.
Centraal staat een schatkist met tien vakjes. Bij de verschillende spelvormen wordt vaak gebruik gemaakt van “kanonskogels” (knikkers) die al dan niet samen met een dobbelsteen in de vakjes gegooid worden. Een heel leuk spelelement voor de kinderen, die zich voelen als echte piraten.
De schatkist staat geopend op tafel. De piratenpionnen worden op de boot geplaatst (startplaats). In elk vakje wordt een gouden munt gelegd, met de cijferwaarde naar boven (cijfers tot 10). De overige munten worden verdekt op een stapeltje gelegd. Elke speler krijgt een rekenschijf in zijn kleur. Er wordt gegooid met twee knikkers in de vakjes (kanonskogels). Naargelang de gewenste inoefenvorm kan gekozen worden om te gooien met:
- twee kanonskogels (altijd optellen)
- twee kanonskogels en de gele dobbelsteen (optellen of aftrekken)
- twee kanonskogels en de houtkleurige dobbelsteen (optellen, aftrekken of vermenigvuldigen)
Vallen de twee knikkers in bijv. 6 en 3, dan wordt de rekenschijf genomen en de som wordt aangeduid. Wie de correcte som vindt, mag met zijn piraat één vakje naar voor op het speelveld (achterkant van het deksel van de kist). Er mogen verschillende piraten in één vakje staan. De speler die als eerste het vakje bereikt waarop de schatkist afgebeeld staat, wint het spel.
Het spel bevat een controleschijf zodat de kinderen ZELF hun opgave kunnen controleren.
Een heel leuk en aantrekkelijk spel die zeker een variatie kan bieden bij het inoefenen van rekenopgaven.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Rekenpiraten