Boochie 2009

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 26
Bron:
Boochie is een gooispel. Het hoofddoel is om je eigen bal en werpring zo dicht mogelijk bij de Boochie-dobbelsteen te krijgen. Opgelet! Hoe meer punten je verdient, hoe moeilijker de werppositie.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Je krijgt een ring, een bal en een polsbandje met een actieschijf. Een van de spelers gooit de boochie, een 12-zijdige bedrukte dobbelsteen, een aantal meter weg.
Je probeert je ring en je bal nu zo dicht mogelijk bij de boochie te gooien. Wie dat het beste doet, krijgt de meeste punten. Je krijgt bonuspunten als je de opdracht van de boochie vervult of als je je ring om een bal van een andere speler kan gooien.
Je houdt je score bij op je polsbandje. Maar nu komt het. Afhankelijk van het aantal punten dat je hebt gehaald, verschijnt er een nieuwe opdracht op het bandje. Vanaf nu moet je liggend gooien of tussen je benen door. En probeer dan maar eens fatsoenlijk te mikken.
De actieschijven (polsbandjes) zijn allemaal verschillend. Dit wil zeggen dat elke speler dus een ander 'parcours' moet afleggen.
De speler die als eerste 11 punten scoort, wint het spel.
Aantal spelers 2-4 spelers
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Boochie