Kleine Kalmario 2023

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Leg de tentakels aan bij Kalmario. Let daarbij op dat enkel de tentakels in de juiste kleur aangelegd mogen worden. Wie is als eerste al zijn kaartjes kwijt?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij het openen van de doos zijn we wat ontgoocheld door het weinige materiaal. Het materiaal is wel mooi vormgegeven en spreekt onmiddellijk aan. Het bestaat uit driehoekige kaartjes waar aan de ene kant een uiteinde van een tentakel te zien is en aan de andere kant een deel van een tentakel, een zeshoekige startbordje en een houten bol die de kop van de inktvis voorstelt.
Om te starten leggen we de kop, het zeshoekig startplaatje en zes uiteinden van tentakels klaar. De andere driehoekige kaartjes worden met de uiteinden van de tentakels naar boven gelegd. Elke speler krijgt nu 3 oranje en 3 paarse uiteinden van tentakels en legt die op een stapel voor zich.
Wie aan de beurt is, draait een uiteinde van tentakel die bij de inktvis ligt om. Kan hij het bovenste kaartje van zijn stapel erbij leggen? Heel goed!
Lukt het niet omdat de kleur niet overeenkomt, dan wordt het kaartje weer omgedraaid. De spelers proberen de kleur te onthouden voor een volgende beurt.
Wie als eerst al zijn kaartjes kan uitspelen, wint het spel.

Er is een kans van 1 op 2 dat het kleur past, waardoor in dit spel het gokken primeert bovenop het geheugen.
Het aanleggen is ook moeilijk door de driehoekig gevormde kaartjes. Spelers lijken al erg gewoon om rechthoekige kaartjes mooi in rechte lijnen te leggen. Dat is niet de bedoeling bij deze tentakels.
Dit spel blijft beperkt tot de tweede en derde kleuterklas.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Kleine Kalmario