Pick a Pen: Tuinen 2023

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Rol de potloden, kies er 1 en kleur overeenkomstige velden op het scorevel. Vul je tuinen volgens de aangegeven uitdagingen en scoor zo de meeste punten.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Kies een scorevel volgens het niveau van de spelers (1-3) en leg de potloden in het midden van de tafel. Om beurt neemt een speler de potloden en rolt deze over de tafel. De startspeler kiest 1 potlood en meldt de kleur ervan en het cijfer dat erop staat. Hij kleurt het betreffende aantal velden op zijn speelveld. Daarna kiest de volgende speler een andere kleur tot alle kleuren zijn gebruikt. Dan wordt de speler die geen potlood meer kon nemen, de nieuwe startspeler en rolt opnieuw alle potloden. Bedoeling is om aaneengesloten tuinen te kleuren, maar kan of wil een speler niet kleuren, dan scoort hij minpunten. Volle tuinen van eenzelfde kleur of van 5 verschillende kleuren, leveren echter extra punten op. Ook de eerste die zijn randen of alle velden heeft gekleurd en degene met het grootste gebied in 1 kleur, krijgt een competitiebonus.
In het tweede niveau wordt ook rekening gehouden met de reeds ingekleurde bloemenvelden om extra punten te scoren en in niveau 3 dienen bomenvakjes gekleurd te worden om extra punten te scoren. Het spelprincipe blijft behouden.

De speldoos bevat veel scorevellen, maar het grootste aandeel gaat naar de vellen van niveau 1. Mensen die graag wat meer uitdaging willen, zullen sneller naar niveau 2 en 3 grijpen. De scorevellen zien er aantrekkelijk uit en voor de mensen die moeite hebben met het onderscheiden van kleuren, is op de spelregelkaart een aanpassing voorzien. De potloden kunnen op de overeenkomstige kleur gelegd worden en de spelers kunnen zelf beslissen om een symbool toe te kennen aan een kleur op hun scorevel. Het spel heeft een grote geluksfactor, maar af en toe kan er ook wel tactiek gebruikt worden door net dat potlood te nemen, die een tegenspeler nodig heeft. Er is veel keuzevrijheid in hoe je de velden inkleurt. Ga je voor egale of bontgekleurde velden, start je aan de rand om extra bonuspunten te verzamelen? Doorheen het spel maak je bijgevolg verschillende keuzes. Fijn dat pas op het einde alle punten worden samengeteld, zo blijft het spannend.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Pick a Pen: Tuinen