Bananasplit memory 2022

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 16
Bron:
Een memory over fruit en groenten. De afbeeldingen zijn geen identieke tekeningen maar fruit en groente die doormidden gesneden is. Twee moeilijkheidsniveaus waarbij je kaartjes kan wegnemen van de medespelers.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
De uitgeverij “Höngry” staat voor honger naar meer plezier in groenten en fruit. Een jong koppel heeft zich gespecialiseerd om fruit en groenten populairder te maken bij kinderen naar aanleiding van ervaringen met hun eigen kinderen. Na het uitgeven van enkele leuk getekende kleuterboekjes (o.a. Gaan met die banaan) hebben ze zich gewaagd aan een spel (met dezelfde grappige tekeningen als uit de boeken).

Bananasplit memory is leuk getekend, grappig en tof maar de extra kaarten (mes, mixer en fruitspies) voelen niet aan als een meerwaarde.
Basisspel: Het fruit of de groente werd in tweeën gesneden en zoals steeds bij een memory moet je de twee helften die bij elkaar horen, zoeken tussen een set andere kaartjes. Nogmaals, de tekeningen zijn echt mooi! Enkel bij de blauwe bessen kan er wat verwarring ontstaan: één, twee of vier half opengesneden besjes. Hier horen ook twee bonuskaartjes bij: draai je zo’n kaart om, leg je die onmiddellijk bij je verzamelde kaartjes.
In een uitdagender variant worden de extra kaarten toegevoegd: een mes, een mixer en een fruitspies. Bij het mes mag je een paar kaarten stelen bij een medespeler en nét dit vinden kleuters echt niet leuk. Het zorgt wel voor meer uitdaging bij de oudere spelers. Met de mixer mag je alle verdekte kaarten opnieuw door elkaar ‘mixen’. En bij de fruitspies mag je vier kaarten open leggen in plaats van twee. Leuk spel maar de mixer en het mes vinden wij niet zo passend voor jonge kleuters.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Bananasplit memory