Dragons 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dragons is een eenvoudig spel waarbij je in 3 of 4 ronden (afhankelijk van het aantal spelers) probeert kaartensets te vormen die je hopelijk aan het einde van het spel de meeste punten opleveren.

Om beurt trekken de spelers een kaart en leggen deze bovenop 1 van de schattenstapels naar keuze neer. Belangrijk is dat enkel de bovenste kaart van deze stapels zichtbaar zijn (niemand mag met andere woorden in de stapels kijken). Dit gaat zo verder tot iemand beslist om zijn draak op een stapel te plaatsen, in plaats van een kaart aan te leggen. Op deze stapel mogen er geen kaarten meer gespeeld worden.
Een goed geheugen kan hierbij van pas komen... je kan proberen om de kaarten, die gespeeld worden, te onthouden en zo op het goede moment de juiste stapel te kiezen. Maar wacht niet te lang want als je als enige nog geen stapel hebt genomen, moet je niet alleen de overgebleven stapel kiezen maar ook de rest van de trekstapel nemen! In principe neem je dan meer kaarten en heb je op zich meer kans op goeie sets. Maar het is zeker ook een risico omdat sommige kaarten/sets geen punten of zelfs minpunten opleveren…

Dragons is een leuk, snel aan te leren en vlot spelend verzamelspelletje dat ideaal is om een spelavond te starten of eindigen.
Aantal spelers 3-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Dragons