De Piratenschat: optellen en aftrekken tot 1000 zonder brug 2024

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Probeer als eerste de piratenschat te vinden. Dit doe je door sommen en aftrekkingen te maken tot 1000 en kaarten te verzamelen. Wie geluk heeft, vindt de piratenschat en niet de triestige piraten...

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit spel moeten spelers optellingen en aftrekkingen tot 1000 maken om bepaalde kaarten te verzamelen. Met de verzamelde kaarten mogen ze een kaart uit het midden kiezen. Wie geluk heeft en de kaart van de schat trekt, wint het spel.
Aan de ene kant van de kaarten staan optellingen en aftrekkingen, op de achterkant staan schatkaarten, kanonnen, piraten, schepen of een magische sleutel. Deze kaarten hebben allemaal een functie bij het zoeken naar de piratenschat.

Goed aan dit spel is dat je het niveau van de oefeningen zelf kunt kiezen. Dit doe je door de kleuren van de getallen (oplossingen) op de achterkant te vergelijken met de voorbeelden in de spelregels en zo de juiste kaarten te selecteren. Alle spelers moeten wel op hetzelfde niveau spelen. De kaarten worden best uitgezocht door een spelleider.
Je kan het spel winnen door 3 verschillende kaarten te verzamelen (schatkaart, piraat, of schip) of een magische sleutel te spelen.Dat het spel wat kort kan zijn, heeft vooral een voordeel in de klas omdat de tijd om te spelen daar vaak beperkt is, maar een revanche kan natuurlijk ook altijd!

Heel goed is dat je kunt differentiëren en het juiste niveau van de rekenoefeningen kan uitkiezen. Als spelleider kun je er ook voor kiezen om elke speler op een ander niveau te laten spelen door de opdrachtkaarten per speler uit te kiezen.

Dit spel is past in de reeks rekenspellen (bv. optellen en aftrekken tot 100 met en zonder brug), maar er zitten andere actiekaarten in, wat het spel een andere twist geeft.

Dit spel is zeker aan te raden: het oefent op een eenvoudige, speelse manier de optellingen en aftrekkingen tot 1000 zonder brug. De lay-out is eenvoudig maar aantrekkelijk en duidelijk. Het is een duidelijk educatief leerspel met leerdoel, maar het speldoel is voldoende aantrekkelijk om te willen spelen!


Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
De Piratenschat: optellen en aftrekken tot 1000 zonder brug