Inside Job 2022

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
In dit één tegen allen slagenspel proberen de geheim agenten zoveel mogelijk missies te doen slagen... de infiltrant probeert dit te voorkomen en verzamelt geheime koffers. Wie wint het spel?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
'Inside Job' is een eenvoudig aan te leren slagenspel waarbij 1 infiltrant er probeert voor te zorgen dat missies mislukken en hij/zij het nodige aantal koffers wint. De andere spelers, geheim agenten proberen de infiltrant te ontmaskeren én zoveel mogelijk missies te winnen.
Aan het begin van ieder spel worden de speelkaarten uitgedeeld. Vervolgens krijgen alle spelers een karakterkaart. Hierbij is 1 speler de infiltrant, de anderen geheim agent. Alle spelers krijgen ook nog 1 geheime koffer om te starten.

Nu wordt de 1e missiekaart opengedraaid. Hierop zie je wat het troefkleur is en tevens ook de opdracht om de missie te doen slagen.
Vervolgens speelt de startspeler de eerste kaart uit, waarna de volgende een kaart speelt, enz. Als alles spelers een kaart speelden, wint de speler die de hoogste kaart uitspeelde (eventueel in troefkleur), de slag en ontvangt een geheime koffer. Hij start ook de volgende ronde.
Werd er in deze ronde aan de voorwaarde van de missie voldaan, dan is deze volbracht en zijn de geheim agenten een stap dichterbij de overwinning. Is dit niet het geval, wordt de missiekaart uit het spel verwijdert.
Vervolgens wordt er een nieuwe missiekaart opengedraaid (= nieuw troefkleur en nieuwe missie) en start de volgende ronde.
Het spel eindigt wanneer de spelers nog 1 of 2 handkaarten (volgens aantal spelers) over hebben.
De geheim agenten winnen het spel als ze het vooropgestelde aantal missies volbracht hebben. De infiltrant wint onmiddellijk als hij/zij het juiste aantal geheime koffers verzameld heeft.

Dit is een heel leuk spel in het genre van De Mol en Saboteur.
Het spel is eenvoudig aan te leren met een hele hoge interactie. Het leukste van dit spel is dat het verdenken van je medespelers (ook al zijn ze de infiltrant niet) bijna automatisch gebeurd. Vanaf een speler, door het spelen van een kaart, de missie doet mislukken of als iemand zijn 3e of 4e geheime koffer wint, is dit voldoende om luidop verdenkingen te uiten.
Wij zijn alvast fan!!
Aantal spelers 3-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Inside Job