Genius Square XL 2023

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
In deze XL tweepersoons battle probeer je als eerste je raster te vullen met alle puzzelstukken. Hoe moeilijker het level hoe meer beperkingen je opgelegd krijgt.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Deze versie is de XL versie van Genius Square. Het is een uitdagende puzzel voor 2 personen met extra grote spelelementen.

Beide spelers krijgen een speelbord in de vorm van een raster. Hiernaast krijgen ze 7 'blokkers' en 9 puzzelstukken. Voor de 'race' kan beginnen worden de 7 dobbelstenen geworpen. Beide spelers leggen nu de 7 blokkers op de overeenkomstige coördinaten volgens deze die op de dobbelstenen te zien zijn.
Vanaf dat dit gebeurd is, start het spel.
De spelers proberen nu zo snel mogelijk alle puzzelstukken op het raster te plaatsen. De eerste speler die dit kan, wint deze ronde.
De spelregels voorzien 5 moeilijkheidslevels waarbij er telkens een beperking bij komt (vb. bij 'junior' mogen puzzelstukken 1 & 2 niet naast elkaar gelegd worden; bij 'wizard' zijn dit de stukken 1,2,3 & 4).

De spelregels beschrijven ook een 'duel'. Hierbij gaat de winnaar van ronde 1 direct naar level 'junior' terwijl de andere nog in 'starter' blijft. De speler die als eerste het 'wizard-level' voltooit, wint dit duel.

Dit is een hele leuke puzzel waarbij 2 spelers elkaar perfect kunnen uitdagen.
Het verrassende aan dit spel is dat de plaats van de 'blokkers' door dobbelstenen bepaalt worden. Om die reden zijn er heel veel mogelijkheden en is de herspeelbaarheid heel groot.
Wij zijn vooral fan van het Duel! Niettegenstaande we aanvankelijk onze bedenkingen hadden, zorgt het feit dat 'de verliezer' nog even in een lager level kan spelen ervoor dat de kansen om te winnen redelijk gelijk blijven.
Genius Square is een heel mooi abstract puzzelspel voor 2 dat blijft uitdagen!

Deze XL versie heeft als voordeel dat spelers met minder visuele of motorische mogelijkheden de kans krijgen om dit schitterende spel te spelen.
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Genius Square XL