Timeline Twist 2023

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 24
Bron:
Kaarten uitspelen in een juiste volgorde volgens de tijd. Gebaseerd op het populaire spel 'Timeline'.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In Timeline Twist rangschik je historische momenten op een tijdslijn volgens eenvoudige regels. De interface is snel te leren, zelfs voor niet-geschiedenisfanaten zoals ikzelf en mijn medespelers. Gelukkig wordt dit ook niet van de spelers verwacht, wat de toegankelijkheid vergroot.

Eerlijk gezegd overtrof Timeline Twist onze verwachtingen. Hoewel de herspeelbaarheid misschien laag is omdat je bepaalde data nu zal onthouden, is de extreem lage complexiteit juist wat het tot een zeer toegankelijke ijsbreker maakt. Op welk punt wordt het eigenlijk meer een 'activiteit' dan een 'spel'?

De verschillende modi voegen variatie toe aan het spel, maar de coöperatieve modus is naar onze mening het leukst. Het is een gezamenlijke kennis-quiz waarbij we samen proberen de data van historische momenten in te vullen op een tijdslijn. Dit maakt het sociaal en aangenaam om te spelen, en versterkt het ijsbreker-aspect van het spel. Al met al biedt Timeline Twist een leuke en toegankelijke ervaring voor spelers van alle niveaus.

Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Timeline Twist