Wild Serengeti 2022

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 60
Bron:
Leuk en aantrekkelijk thema. Spelers maken een documentaire over dieren en proberen de meest zeldzame combinaties te vinden. Zodra die gevonden worden gaat de camera draaien en is de scène voltooid.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het biedt een unieke draai aan traditionele spellen door een mix van strategie en puzzelachtige mechanics. Met zijn eenvoudige maar diepgaande gameplay, waarbij spelers Tetris-achtige puzzels oplossen met animeeples, zorgt het voor een boeiende ervaring. Hoewel het misschien niet meteen de aandacht trekt, is het een verborgen juweeltje dat meer liefde verdient.

Het spel blinkt uit in zijn vermogen om spelers uit te dagen om strategische beslissingen te nemen. Het kan echter te lang aanvoelen met vier spelers en soms te eenvoudig met twee, maar met drie spelers komt de gameplay echt tot zijn recht. Ondanks enkele tekortkomingen, zoals de overvolle bord bij hogere spelersaantallen, blijft het spel een plezierige ervaring.

Wat dit spel echt speciaal maakt, is de mogelijkheid om verschillende spelvarianten te verkennen. Van coöperatief tot tegen elkaar en zelfs solo, er is voor elk wat wils. De leercurve is vriendelijk voor kinderen, waardoor het ook een geweldige gelegenheid biedt om belangrijke vaardigheden zoals planning, strategie en middelenbeheer te leren.

Ik liet het spel eerst ook links liggen maar ben blij dat ik het een kans gaf. Meer nog: iedereen met wie ik het speelde vond het een heel goed spel. Al met al is dit spel een waardevolle toevoeging aan elke spellencollectie, met zijn prachtige productie en verslavende gameplay. Het is een uitstekende keuze voor gezinnen die samen willen spelen en leren, en voor spelers die op zoek zijn naar een uitdagende, maar toegankelijke ervaring.

Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Wild Serengeti