DotCard 2008

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
DotCard is een leuk en verrassend kaartspel.

Op het eerste zicht leek het ons geen aantrekkelijk spel. Dit komt door de vormgeving van het spel.
Tijdens het spel is de vormgeving wel goed om te spelen, we vinden het gewoon niet zo mooi.

Dit spel houdt het midden tussen een kaartspel en een Domino waarbij je kaarten aanlegt in je eigen rij of in de rijen van andere spelers. Daarvoor zijn speciale regels. Je legt het spel aan zoals bij Domino, in je eigen rij. Lukt het niet om aan te leggen (ook niet met een extra kaart), dan gaat jouw rij 'open' voor de andere spelers. Zij kunnen dan niet enkel in hun eigen rij, maar ook in jouw rij aanleggen.
Blokkeerkaarten zorgen er dan weer voor dat het volledige spel geblokkeerd wordt, tenzij je een juiste kaart kan aanleggen.

Geluk speelt een grote rol maar gaandeweg leer je ook om tactischer te spelen. Door de blokkeerkaarten en het leggen bij anderen, kan het spel plots een andere wending nemen. Wie aan de winnende hand is, kan plots weer veel kaarten in de hand hebben.

We hadden moeite met de spelregels en hadden het filmpje nodig om het spel te begrijpen. Uiteindelijk bleek het spel toch eenvoudig te spelen.

Naast de lay-out is ook het puntenboekje niet zo handig..

Het spel zelf was verrassend en leuk. We hebben het meerdere keren gespeeld en zullen dit zeker nog doen. (Met 2 spelers vonden we het iets minder leuk dan met 3 of 4.)


Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
DotCard