La Vina 2022

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
In La Viña ben je een teler van druiven. Je loopt over het pad door de wijnranken en neemtt verschillende druiven die je in je mandje legt. Aan het einde van het pad kun je je mandje ledigen en leveren de combinaties van verschillende druiven je punten op.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
La Viña is een strategisch bordspel waarbij spelers strijden om de erfenis van een wijnboer door zijn wijngaard terug te brengen naar zijn oude glorie.
De spelers verzamelen druivenkaarten door hun pion over de paden tussen de druivenranken te verplaatsen. Vervolgens verkopen ze hun druiven aan wijnmakerijen om prestige te verdienen en de grootste (en beste!) bestellingen te vervullen. Elke wijnmakerij heeft unieke vereisten, en sommige druivenkaarten bieden bonussen die toegang geven tot nuttige tools.

In La Viña is enerzijds de strategie belangrijk. Anderzijds kan het verdedigen van bepaalde locaties even effectief zijn als het nemen van druivenkaarten. La Viña heeft veel componenten en kwalitatief hoogwaardige, stijlvolle lay-out. Het spel is eenvoudig aan te leren maar toch uitdagend en biedt strategische diversiteit doordat de spelers verschillende benaderingen kunnen kiezen om de erfenis te winnen.

Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
La Vina