High Risk 2022

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 12
Bron:
Elke speler begeleidt een aantal klimmers naar de top. Deze worden verplaatst met zes dobbelstenen. Hoe meer bergen je gooit, hoe verder je komt. Maar pas op voor de bliksemschichten...

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit eenvoudig aan te leren 'push your luck' spelletje is het de bedoeling om alle eigen bergbeklimmers als eerste op de top van de berg te krijgen. Lukt dit, dan win je dit spel.
De spelers starten allemaal met een aantal bergbeklimmers (volgens aantal spelers) aan de voet van de berg.
Om beurt neem je de 6 dobbelstenen en rolt deze. Dobbelstenen kunnen een berg, wolken of een bliksem vertonen. Na de 1e worp kan je beslissen om alle dobbelstenen die een bliksem vertonen (en enkel deze) opnieuw te rollen. Er staan geen beperkingen op het aantal keer herrollen van de dobbelstenen, maar... op het moment dat alle dobbelstenen die je (opnieuw) rolt en bliksem vertonen eindigt je beurt onmiddellijk en valt jouw 'hoogste klimmer' op de plaats onder je 2e hoogste klimmer. Let wel: klimmers die reeds de top van de berg bereikten, zijn veilig.
Aan het eind van een dobbelronde kan je zoals reeds aangegeven 'vallen'; maar ook klimmen en eventueel opnieuw spelen. Bij het klimmen verplaats je een van je klimmers volgens het aantal dobbelstenen die een berg vertonen (eventuele klimmers die op een klif voor 1 persoon staan, moeten hun klimmer naar de 1e lagere vrije plaats verplaatsen). Als alle dobbelstenen een berg vertonen, mag je nog eens spelen.

Dit spel leert heel snel aan en is leuk om te spelen. Telkens je aan de beurt bent, kom je voor het dilemma te staan: dobbel ik nog eens of stop ik. ... en als je teveel risico neemt, kan het gebeuren dat je het spel verliest!
Een goede combinatie tussen risico en op safe spelen is hier de boodschap.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
High Risk