Super Farmer Rancho 2014

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Uitbreiding op basisspel 'Super Farmer'. Wissel je dieren in voor andere dieren, verzamel van elke soort 1 dier en word zo Superboer! Maar pas op, de vos en de wolf liggen op de loer! Wie niet voorzichtig is, kan al zijn dieren verliezen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Als landbouwer in Super Farmer Rancho is het je doel om zo snel mogelijk alle dieren te verzamelen. Elke beurt kan je dieren inwisselen in andere dieren of stukken grond om ze te huisvesten. Daarna beslissen de dobbelstenen over het al dan niet kweken van je dieren. Wie als eerste een konijn, schaap, koe en paard op zijn land heeft is gewonnen. Pas wel op, de vos en de wolf liggen elke beurt op de loer om een deel van je kudde op te eten. Hopelijk heb je een waakhond om deze roofdieren te verjagen.

In dit spel maak je elke beurt keuzes over de manier waarop je jouw middelen zal gebruiken. Elke keuze die je maakt heeft invloed op de andere. Zo kan je grond of waakhonden kopen, maar ga je hierdoor mogelijk een kleinere 'kweek' hebben. Kies je voor een optimale kweek, dan komen de vos of de wolf misschien wat dieren opeten.
Het spel is makkelijk te begrijpen, speelt vlot en heeft een goede balans tussen geluk en strategie. Doordat de kweek van de dieren bepaald wordt door twee dobbelstenen, ben je nooit zeker van de overwinning tot het moment dat je alle 4 de diersoorten hebt verzameld.

Het spel speelt heel vlot met twee spelers. Van zodra je met meer dan vier spelers bent is het eens iets langer wachten op je beurt of kan het ongeluk sneller toeslaan, waardoor het langer duurt om een winnaar te bekomen. De jongste spelers hielden het dus liever bij twee of drie spelers en wilden halverwege het spel met 5 spelers al opgeven.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Super Farmer Rancho