Perfect Numbers 2022

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Je neemt groepen kaarten van uit de 'markt', sorteert ze per kleur en je voegt ze toe aan je eigen verzameling. Kan je een 'perfecte' kaart aanleggen, een getal dat exact gelijk is aan het aantal kaarten in een rij, dan scoor je punten.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In Perfect Numbers liggen groepen kaarten in het midden, variërend van één tot drie kaarten per groep. In jouw beurt kies je een groep en rangschik je de kaarten per kleur voor je neer. Je moet eerst kaarten met lagere nummers spelen, en als je een kaart plaatst waarvan de waarde overeenkomt met de positie in de rij, scoor je punten. Tot zover zijn de regels duidelijk maar verder zijn ze echter niet zo duidelijk geschreven en laten veel vragen onbeantwoord.

Omdat je niet alle kleuren kunt plaatsen, moet je soms kaarten in het tableau van andere spelers plaatsen. Dit kan hen helpen, maar als je strategisch plant, kun je hun volgende zet minder optimaal maken. Dit maakt effectief het dwarsbomen van tegenstanders en het scoren van punten mogelijk, wat diepgang aan de gameplay toevoegt.

Perfect Numbers is uiteindelijk een middelmatig kaartspel maar wel eentje met veel interactie tussen spelers.

Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Perfect Numbers