Mech a Dream 2022

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 40
Bron:
Verzamel grondstoffen en probeer zo machines te bouwen en laat ze optimaal renderen. Verbeter de constructietijd van je machines en verdien aan het einde van een ronde meer punten dan je tegenstanders.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In Mech a Dream probeer je in 7 dagen een 'dromenfabriek' in te richten waarmee je dromen kan maken voor robots. Hiermee probeer je vanzelfsprekend zoveel mogelijk droompunten te behalen.
Iedere ronde heeft een dag- en nachtfase. In de dagfase kan je kiezen tussen het werken in de fabriek of het kopen van de onderdelen (telkens in de ochtend, middag en avond). Hierna wordt de transportband telkens in 'productie' gezet waardoor er je eventueel machine onderdelen in je fabriek kan bouwen. Na de avond volgt de 'nachtfase' waarbij de pionnen terug naar het persoonlijke spelbord komen, je eventueel bonussen krijgt en een aantal onderdelen in je fabriek geactiveerd worden. Voornamelijk door het activeren kan je heel wat droompunten verzamelen.
Het spel eindigt op het moment dat ofwel ronde 7 afgelopen is; of dat een speler 9 of meer machine onderdelen in zijn fabriek heeft liggen.
De speler die dan het meeste droompunten heeft, wint dit spel.

Dit is een spel waarbij je je eigen fabriek zo goed mogelijk probeert te optimaliseren. In vergelijking met een aantal andere spellen in dit genre, is het betrekkelijk eenvoudig om aan te leren. De vormgeving en het materiaal zijn prima in orde.
Tijdens het spelen zelf merkten we dat nogal veel afhankelijk is van de machine onderdelen die op dat moment in de aanbieding zijn. Heb je geluk, dan kan je heel wat uitbouwen... maar dit is natuurlijk vervelend wanneer je minder geluk hebt! Tevens ben je vooral je eigen spel aan het spelen; maar dit is ook een beetje eigen aan dit genre.
'Mech a dream' is globaal wel een leuk spel... wij vragen ons echter af of we het in de toekomst nog eens opnieuw zullen spelen.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Mech a Dream