Oh My Ring! 2022

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 22
Bron:
Je krijgt verschillende gekleurde ringen om je vingers. Daarna krijg je een opdracht om de ringen te versteken. Dit doe je onder tafel OF zonder naar de kaart te kijken... Verschillende opdrachten met heel wat uitdaging.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk de opdracht uit te voeren. Hiervoor moet je als eerste alle afgebeelde ringen op de juiste vingers plaatsen. Lukt dit, dan krijg je de opdrachkaart als punt. De speler die aan het eind het meeste kaarten heeft, wint.

Het leuke aan dit spel is dat er een heel aantal variaties mogelijk zijn. Eerst en vooral staat er op de ommezijde telkens een aanwijzing afgebeeld. Deze geeft een 'aanpassing' aan bv.: de ring van de 1e en laatste vinger moeten omgedraaid worden of iedereen kijkt goed naar de opdrachtkaart waarna hij omgedraaid wordt (en je dus een beroep doet op je geheugen). Wanneer je met deze variant speelt, worden 2 kaarten naast elkaar gelegd: een met de opdracht en een 2e met de aanwijzing.
Verder vind je ook opdrachtkaarten met 2 handen waarbij de ringen op beide handen correct moeten zijn en is het ook mogelijk om in teams van 2 te spelen.
Kortom... een spel met heel wat mogelijkheden.

Niet alleen het spel is uitdagend, ook het materiaal is mooi en vooral de ringen heel stevig. Wat ons betreft een spel waar je heel veel plezier aan zal beleven en tevens een aanrader om executieve functies (inhibitie, werkgeheugen en flexibiliteit) te oefenen!
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Oh My Ring!