Cosmic Race 2021

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Aan het stuur om de ruimterace langs obstakels, te veroveren sterren en andere ruimteschepen. Wie de finish haalt met de meeste sterren, is de winnaar.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Elke speler kiest een eigen pion (ruimteschip) met bijhoren controlepaneel.
De racebaan kan elke spelbeurt anders in elkaar gepuzzeld worden door het trekken van 3 willekeurige spoortegels.
Halverwege is er een tankstation, er zijn groene obstakel ruimteschepen en sterfiches.
Het sturen gebeurt door het omdraaien van één of meerdere van de 9 stuurtegels. Als je je geheugen goed gebruikt, zal je de tegels na verloop van tijd doelgericht kunnen omdraaien in een geplande volgorde.
Wie als eerste over de finish komt, is niet gegarandeerd de winnaar. Het aantal gewonnen sterren is van belang en bij gelijkstand bepaalt de snelheid de winnaar.

De eerste speler start met het omdraaien van 1 van de 9 stuurtegels. Het effect van de tegel voer je onmiddellijk uit. Daarna mag je stoppen of beslissen om nog een stuurtegel om te draaien.

De effecten van de stuurtegels zijn: recht vooruit bewegen, diagonaal naar links of rechts bewegen, een obstakel verplaatsen, de snelheid verhogen/verlagen,...

De eerste speler die het tankstation bereikt, zorgt ervoor dat alle andere spelers een bonusfiche mogen kiezen (vb. vier stappen vooruit, drie stuurtegels van plaats verwisselen, drie stuurtegels in het geheim bekijken,...) Dit zorgt voor een boost voor de achtergebleven spelers.

Met een goed geheugen kan je in de spel erg planmatig aan het werk gaan. Snelheid is nu eenmaal niet belangrijk, wel het veroveren van zoveel mogelijk sterren in één/meerdere beurten.
De lay-out spreekt zeker aan, de verschillende mogelijkheden: controlepaneel, bonusfiches,... verhogen het inlevingsvermogen van de spelers. Met een beetje fantasie vliegen we echt door de ruimte.

Er staat ook een solitaire variant beschreven, waarbij je als eerste van je tegenstander de finish moet bereiken. De tegenstander verplaatst elke beurt 3 stappen.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Cosmic Race