Ten (2021) 2021

Categorie:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Ten is een kaartspel met op het eerste zicht eerder moeilijke spelregels, maar uiteindelijk is het een eenvoudig goed spel!

Spelers nemen risico's om 'runs' van 4 verschillende kleurreeksen te bouwen en punten te scoren. Het spel bevat een set kaarten met vier kleuren (groen, oranje, rood en blauw) die genummerd zijn van 1 tot 9, een aantal jokers, munteenheden en kaarten waarmee men kaarten kan kopen die eerder verloren waren gegaan.
Spelers moeten proberen opeenvolgende nummers binnen elke kleur te verzamelen om punten te scoren. Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het trekken van kaarten en spelers moeten ervoor zorgen dat hun kaartenoptelsom niet meer dan tien bedraagt om te voorkomen dat ze 'floppen'.
Het spel kan met 1 tot 5 spelers worden gespeeld waarbij de veiling en puntentelling verschillen volgens het aantal spelers. TEN is gemakkelijk te begrijpen en kan dienen als een leuke 'filler game' of zelfs als het 'hoofdgerecht' bij sommige groepen. Het heeft massale aantrekkingskracht en is geschikt voor families.

Aantal spelers 1-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Ten (2021)