Ark Nova 2022

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 60
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Ark Nova neemt spelers mee op een avontuur om hun eigen wildpark te bouwen in een prachtige omgeving. Het spel draait om strategische beslissingen en biedt een constante stroom aan keuzes die de spelers moeten maken om hun park te laten floreren.

De eerste kennismaking met Ark Nova kan overweldigend zijn vanwege de vele iconen en regels die geleerd moeten worden. Het kostte me ongeveer een uur om alles goed onder de knie te krijgen, maar daarna verliep het spel soepeler. Hoewel de afbeeldingen op de kaarten redelijk zijn, zou een meer artistieke benadering het spel zeker ten goede komen. Het spelbord is indrukwekkend groot en kan lastig zijn om volledig te overzien, maar het biedt een uitdagende omgeving voor strategische beslissingen.

Ark Nova biedt een plezierige spelervaring, ongeacht of je wint of verliest. Het creëren van je eigen park is altijd bevredigend en, dankzij de grote verscheidenheid aan kaarten en verschillende kaartopstellingen, is elke speelsessie uniek. Hoewel het spel kan variëren in mate van interactie tussen spelers, afhankelijk van of je ervoor kiest om de interactieve effecten te gebruiken, geniet ik persoonlijk meer van een vreedzame speelstijl. Het aanpassen van je strategie aan veranderende omstandigheden houdt het spel fris en uitdagend. Het is dan ook geen verrassing dat Ark Nova vaak voorkomt in velen hun top-10 spellenlijstjes.

Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Moeilijkheidsgraad complex
Ark Nova