Recto Verso 2022

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Spelcollecties:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Bouw met 2 spelers zo snel mogelijk een constructie. Eén speler krijgt hierbij het vooraanzicht en de andere het achteraanzicht. Een goede communicatie en samenwerking is hierbij nodig!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel is een heruitgave van het spel La Boca dat bij Kosmos verscheen. Het spel werd in een nieuw kleedje gegoten. Het ziet er heel aantrekkelijk uit. Zowel de doos, het materiaal als de spelregels zijn heel verzorgd. Bij dit spel ga je per twee aan de slag. Je kan hiervoor kiezen tussen een coöperatief spel voor 2 spelers of een spel met een wedstrijdelement voor meer spelers. Bij die laatste versie spelen de spelers telkens met een andere speler samen. De bedoeling si om een bouwwerk te maken binnen een zo snel mogelijke tijd. Spelers moeten daarvoor samenwerken, want de ene speler krijgt het vooraanzicht, de andere het achteraanzicht. Enkel door te overleggen komen de blokken op de juiste plaats in het bouwwerk. Op de doos staat een overzicht van hoeveel punten de spelers krijgen naargelang de tijd die ze nodig hebben om een bouwwerk te maken.
Er zijn 2 niveaus om te spelen. In het gemakkelijkste niveau wordt één blok minder gebruikt.
Spelers krijgen munten volgens de snelheid waarmee gebouwd wordt.
Dit spel is een heel leuk familiespel. Iedereen speelt eens met elkaar.
Ook in de kals is dit spel heel goed in te zetten om ruimtelijk inzicht en samenwerking te stimuleren.
De score aan de hand van de munten is heel goed bruikbaar. Ook is het gewoon leuk om samen te bouwen, zonder de scoremunten te gebruiken.
De spelregels zijn eenvoudig, de regels zijn gemakkelijk toe te passen. De fleurige lay-out zorgt voor een heel aantrekkelijk spel!
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Recto Verso