Mosquito Show 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Mosquito Show is een tactisch bordspel voor 2 personen. Het doel van het spel is om als eerste 9 gouden muskieten te verzamelen of je tegenstander volledig te blokkeren. De muskieten liggen verstopt in de vijvers op het speelveld.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Iedere speler heeft een toekan en kameleon die hij/zij op een strategische manier moet inzetten op het spel. De toekan kan enkel diagonaal over hindernissen springen en mag zo alles wat hij in vrije vlucht tegenkomt opeten. De kameleon kan enkel orthogonaal verplaatsen, één keer per beurt en neemt dan telkens ook maar één fiche uit de vijver. Ondertussen maak je het je tegenstander zo moeilijk mogelijk door ze als het ware 'schaak' te zetten. De andere gekleurde muskieten helpen hier handig bij dankzij hun speciale eigenschappen.

Het spel viel enorm in de smaak. De spelregels met voorbeelden maakten het snel duidelijk en na een eerste keer proberen, werd je direct aangezet tot het bedenken van een goede strategie. Het materiaal en speelbord ogen mooi en nodigen uit om te spelen. De startende speler lijkt een beetje in het voordeel te zijn doordat hij/zij de eerste pion mag zetten, maar het spel kan steeds een andere wending aannemen. Kortom: geen complex spel om te begrijpen, aantrekkelijk design en plezier verzekerd!
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Mosquito Show