overschrijven 2021

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 33
Bron:
Maak associaties tussen woorden en Dixit-kaarten. Probeer in te schatten welke kaarten door de andere spelers gekozen zullen worden. Leuke variant op Dixit!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit spel werd gebruikt gemaakt van opnieuw prachtige Dixit-kaarten met fantastische illustraties. De eerste keer lijkt het alsof er zeel veel spelregels zijn, maar eenmaal je begint te spelen, is alles erg duidelijk.De spelregels werden genderneutraal geschreven, wat soms het lezen wat minder vlot deed verlopen, maar ook daar wen je als lezer heel snel aan.
Het spel wordt in 4 rondes gespeeld. Voor een eerste spel zijn startkaarten voorzien om het op een eenvoudige manier te doen verlopen.
Er worden bij het begin van het spel 15 kaarten open gelegd. Elke speler krijgt een bordje met een raster (dat overeenkomt met het raster waarin de kaarten liggen). Bij elke ronde wordt een woordkaart open gedraaid. Alle spelers zoeken nu naar kaarten waarin ze het woord herkennen of mee associëren. Dit duiden de spelers aan op hun raster. Wanneer iedereen klaar is, wordt gekeken of spelers zelfde kaarten aangeduid hebben. Er zijn meer punten te verdienen wanneer je slechts met 2 spelers een gelijke kaart hebt aangeduid dan wanneer veel spelers een kaart kozen. Een speler die veel kaarten op zijn raster aanduidde, neemt ook meer risico dan andere spelers. Tactisch zit alles goed in ekaar: spelers moeten inschatten of ze risico nemen en wanneer ze dat willen doen.
Het nadeel van dit spel is wel dat er 15 kaarten open liggen. Bij het spelen met 6 spelers is dit een nadeel. Je kan niet alle kaarten goed zien (of je ziet ze ondersteboven). Doordat details in de kaarten belangrijk zijn, moet je ze ook wel goed bekijken. Hierdoor worden vaak kaarten opgenomen en teruggelegd, wat toch wel voor wat chaos zorgt.
Toch is dit een leuke variant op Dixit. Voor iets minder talige mensen is dit spel iets makkelijker, omdat je zelf geen taal hoeft te verzinnen, maar enkel moet aanvullen op aangegeven woorden.
Een mooie aanvulling op de bestaande Dixit-spellen!
Aantal spelers 3-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker