Boom, Bang, Gold 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Verzamel veel goudklompjes door dynamiet in de doos te gooien. Enkele fiches tonen speciale attributen die je voordeel kunnen opleveren of gevaren die je nadelig kunnen zijn...

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Elke speler kiest een personage, die je voordelen oplevert bij een bepaald gevaar van de mijn (tegen vleermuis, rat, geest of slang).
Elke speler krijgt een plank, een kist en een dynamietstaaf.
Alle fiches worden gedekt in de doos gelegd.
Zet de klok op 1 uur.

Bij de start van een ronde gooien alle spelers tegelijk hun dynamiet in de speldoos. Iedereen zoekt nu (met één hand) tegelijk goudklompjes om op hun plank te leggen.
Als er een gevaarlijk dier zichtbaar is, moeten alle andere spelers even wachten en help roepen, daarna mogen ze ook goudklompjes rapen.
Kond je een pikhouweel, dynamiet, sheriff ster of revolver rapen, dan levert dit je een bijkomend voordeel op of nadeel voor je tegenspelers.

Daarna gaan alle goudklompjes van je plank in je kist en start de volgende ronde. De klok wordt één uur vooruit gedraaid.
Het goud in de kist is veilig en kan niet meer verloren geraken.
Het spel eindigt als de klok op 12 uur staat.

Dit spel is een leuk verzamelspel. Het gooien van de dynamiet is goed gevonden, met de zwevende bodem in de speldoos werkt dit ook goed. Na verloop van tijd worden er niet zoveel goudklompjes meer zichtbaar, doordat er ook heel wat steenfiches inzitten die aan twee zijdes met steen bedrukt zijn. Deze blijven liggen en nemen na verloop van tijd de overhand.
Toch zorgde het spel ook voor discussie. Je mag maar één per één rapen, je mag geen gedekte fiches omdraaien tijdens het rapen, de waarschuwingen voor de dieren worden soms snel genoeg opgemerkt en dan zitten de handen al in de weg om dit goed te kunnen zien,...
Er staan hierover duidelijke spelregels in het begin, maar is dit niet altijd even makkelijk te controleren.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Boom, Bang, Gold