Santa Domingo 2020

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Santo Domingo was een heel belangrijke handelspost in de 16de eeuw. En precies rond dit thema draait het spel. Je probeert zoveel mogelijk zegepunten te verzamelen door op het juiste moment goederen te verhandelen.

Elke speler speelt met eenzelfde set van 8 genummerde kaarten, een scorebordje voor de goederen en eentje voor de zegepunten. In de kaartenset zitten kaarten die rechtstreeks zegepunten opleveren, andere kaarten kunnen goederen omruilen voor zegepunten en er is één kaart die ervoor zorgt dat je alle reeds uitgespeelde kaarten terug op de hand kunt nemen. In het midden ligt een algemeen spelbord waarop de hoeveelheid goederen en zegepunten die kunnen verdeeld worden, te zien zijn. Er is ook een handelsspoor voorzien, dat de verhouding weergeeft om goederen te verhandelen in zegepunten. In elke ronde kiezen alle spelers tegelijkertijd een kaart en legt die verdekt voor zich. Daarna worden de kaarten omgedraaid en de acties uitgevoerd; beginnend bij de laagste kaarten en vervolgens oplopend verder. Uitgespeelde kaarten worden op een persoonlijke aflegstapel gelegd. Er zijn steeds maar een beperkt aantal goederen en zegepunten te verdelen en soms hebben spelers de pot al leeg getrokken en kan het gebeuren dat jouw kaart niet het beste rendement heeft opgeleverd.
Van zodra een speler 30 zegepunten heeft behaald, worden de resterende persoonlijke goederen nog omgezet in zegepunten. De speler met de hoogste score wint het spel.

Dit spel speelt heel vlot en heeft een hoge amusementswaarde. Met 2 of 3 spelers lukt het, maar sommige kaarten brengen dan te weinig rendement. Wij raden aan om het met 4 tot 6 spelers te spelen. Dan komt het spel echt heel goed tot zijn recht.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Santa Domingo