Lost Cities Rivalen 2018

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Naast het gekende kaarstpel voor 2 spelers en het bordspel voor 2-4 spelers is er nu ook een kaartspel met een veilingmechanisme. Lukt het jou om op het juiste moment het hoogste bod uit te brengen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In deze editie van Lost Cities komt het er op aan om, net als bij het oorspronkelijke kaartspel, de meest roemrijke expedities op touw te zetten... en overeenkomstig als met het bordspel kan je dit met 2-4 spelers spelen.
Het grote verschil ligt hem in het veilen van de kaarten. Iedere speler krijgt aan het begin van het spel een aantal munten (die je best geheim houdt). De actieve speler kiest tijdens zijn beurt telkens om een kaart open te leggen (neemt de bovenste gedekte kaart van de 'actieve' trekstapel en legt deze open op tafel) of een veiling te starten. Wanneer er 'geveild' wordt, biedt iedere speler om beurt hoger dan de vorige of past. De speler die de veiling wint, geeft de geboden hoeveelheid munten af maar mag in ruil hiervoor alle openliggende kaarten (die hij weliswaar kan gebruiken) aan zijn expedities toevoegen of nieuwe starten. Let wel: de legvoorwaarden van bij het oorspronkelijke spel zijn ook hier van toepassing (van klein naar groot, geen kaarten tussenvoegen...). Tenslotte mag hij ook nog een openliggende kaart, die hij zelf niet kan gebruiken, uit het spel verwijderen. Hierna wordt zijn linkerbuur de actieve speler en kiest deze of hij een kaart openlegt of een nieuwe veiling start.
Wanneer een 'actieve trekstapel' leeg is, worden de munten uit de voorraad opnieuw gelijk verdeeld onder de spelers. Vervolgens komt de volgende trekstapel 'actief' en wordt er verder gespeeld. Het spel eindigt op het moment dat de laatste kaart van de 4e trekstapel opengedraaid wordt.
De spelers krijgen nu volgende punten: de som van alle voetstappen op de expeditiekaarten ; wedkaarten leveren per expeditie 2x - 3x of 4x (1-2-3 kaarten) het aantal punten op; voor expedities met minstens 4 cijferkaarten krijg je 8 bonuspunten en iedere overblijvende munt levert nog 1 punt op. De speler met de meeste punten, wint het spel.

Lost Cities Rivalen is een eenvoudig uit te leggen en vlot spelende aanvulling op de andere spellen. Leuk hier is dat er een goed werkend veilingsysteem aan het basisspel werd toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je bij deze editie van het spel toch wat meer 'de andere spelers' moet proberen in te schatten. Bij het uittesten van dit spel viel het ons op dat bij 2 en 3 spelers het spel heel vlot verloopt en bij 4 spelers iets langer duurt. Los hiervan is 'Lost Cities Rivalen' een leuk spel... wij vinden echter het oorspronkelijke 2 persoons- en het bordspel net iets beter!Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Lost Cities Rivalen