Similo Dieren 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Samen proberen een dier te ontmaskeren door gebruik te maken van de tips van de tipgever. Ook de tipgever heeft er alle belang bij om correcte tips te geven want of we winnen samen of we verliezen samen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Een heerlijk kaartspel met mooi getekende afbeeldingen waarbij we samen overleggen welke kaart gezocht moet worden.

Dit coöperatief spel bestaat uit 32 dieren. Eén speler is tipgever en de anderen zijn de 'raders'. De tipgever neemt een kaart en houdt die geheim voor de anderen. Nu neemt hij nog 11 kaarten en legt die samen met de te zoeken kaart in een rooster van 4x3. De andere spelers moeten nu door middel van tips de juiste figuur zoeken.

De tipgever krijgt nog vijf handkaarten (met dieren) en kan daarmee tips geven aan de anderen. Hij mag geen woord zeggen. Per ronde mag de tipgever één kaart open spelen als tip: legt hij die kaart verticaal dan is er een gemeenschappelijk kenmerk, legt hij die kaart horizontaal dan is de te zoeken figuur verschillend van de tip-kaart. Nadien vult de tipgever zijn handkaarten terug tot vijf.

Het spel wordt gespeeld in 5 ronden. Elke ronde geeft de tipgever een tip en nadien verwijderen de raders een kaart uit het rooster. In de tweede ronde twee kaarten, in de derde ronde drie...
Het doel is uiteraard om de respectievelijke kaart van de tipgever als laatste kaart over te houden.

Een heel leuk en onderhoudend coöperatief spel.
Van de 3 versies die momenteel in het Nederlands verschenen zijn, is dit de meest toegankelijke!
Aantal spelers 2-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Similo Dieren