Mijn Eerste Spellen: Teddy's kleuren & Vormen 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Enerzijds een coöperatief spel om de vormen te leren kennen. Anderzijds een coöperatief spel om de kleuren te leren kennen. Er is ook de mogelijkheid om competitief te spelen. Puzzelen, herkennen van details, fijne motoriek gebruiken en een beetje feest vieren!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In een eerste variant leg je de speelkaarten met Teddy omhoog. Je neemt de dobbelsteen met de vormen. Dobbel je een vorm, dan neem je die uit de blokken in het midden en puzzel je die in één van de speelkaarten. Het is een coöperatief spel waarbij alle spelers samen alle speelkaarten willen vullen. Het is niet elk je eigen kaart vullen.
Dobbel je een ster, dan mag je een vorm vrij kiezen uit het midden. Dobbel je Teddy, dan vieren we zijn verjaardagsfeest: "hiep hiep hoera"!
Bij deze kaarten kan je ook met de kleurendobbelsteen spelen, dan blijft het een eenvoudig spel waarbij enkel de kleuren moeten herkend worden.

In een tweede variant leg je de speelkaarten met Teddy omlaag. Hier kan je nog met de vormendobbelsteen spelen. Dan blijft het een eenvoudige variant waarbij enkel de overeenkomstige vorm moet gepakt worden.
Als je hier met de kleurendobbelsteen speelt, wordt het iets moeilijker. De speelkaarten hebben een kleur rond elke vorm. Die moet je er dan passend inleggen. Dit is niet meer zo vrijblijvend en verhoogt het puzzelgehalte enigszins.

Een heel eenvoudig spel, waarbij kleuren en vormen goed geoefend en benoemd kunnen worden.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Mijn Eerste Spellen: Teddy's kleuren & Vormen