Seals 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Probeer sets van kaarten te verzamelen om zo Aziatische koninklijke zegels te verkrijgen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Leg 5 zegels op een stapel zodat je het aantal rondes kan bijhouden. Schud alle kaarten en leg ze in een gedekte stapel. Leg naast deze stapel 4 kaarten zichtbaar. Elke speler neemt om beurt één of meerdere kaarten in zijn hand, ofwel van eenzelfde kleur ofwel met eenzelfde cijfer. Op het einde van de beurt worden de kaarten op tafel terug aangevuld tot 4.
Elke speler probeert één of meerdere sets te maken. Als een set wordt uitgespeeld, dan is de ronde voorbij en ontvangt deze speler een aantal zegels. Bij een set van 4 lage kaarten (eenzelfde cijfer 1 tot 5), is dit 1 zegel, bij 4 hoge kaarten (eenzelfde cijfer 6 tot 10, kaarten met rode kleur in de tekening) 2 zegels, bij 4 munten zijn dat 3 zegels en bij een volledige straat (cijfer van 1 t.e.m. 10 in verschillende kleuren) ontvang je 4 zegels. Het spel stopt na de vijfde ronde of als een speler 5 zegels heeft verzameld over de verschillende rondes.

Dit is een eenvoudig kaartspel dat je zeer snel aanleert. Er komt heel wat geluk bij kijken (want de ene speler kan slechts 1 kaart nemen en de volgende speler misschien 3 kaarten) en slechts af en toe dien je wat tactiek toe te passen om een medespeler dwars te zitten. Het voordeel is wel dat er verschillende mogelijkheden zijn om dit spel te winnen.
De kaarten zijn mooi vormgegeven, ook de doos ziet er aantrekkelijk uit, maar is niet echt praktisch. Er was beter een apart vak voorzien om de zegels in te bewaren.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Seals