Figurenrace 2020

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Figurenrace is een speldoosje dat 4 verschillende spelregels bevat. De focus van deze spellen ligt altijd op vlakke figuren.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het spel bestaat uit een stapel kaarten waarop één of meerdere vlakke figuren staan. Daarnaast zijn er enkele kaarten met de benaming van de verschillende vlakke figuren (bv. vierkant, gelijkzijdige driehoek...)
Elk spel gaat om het bekijken en vergelijken van vlakke figuren:
bv.
In het eerste spel moeten spelers gelijke vlakke figuren herkennen en zo snel mogelijk reageren. Op zich wordt enkel de herkenning van vlakke figuren geoefend. Het is wel zo dat je als variant alle figuren kunt benoemen wanneer je een kaart omdraait.

in het tweede spel draaien de spelers gelijk een kaart om en zoeken ze naar gelijkenissen (vorm- kleur) met de kaart in het midden. Als tip wordt hier meegegevens om eerst te sorteren naar het aantal hoeken, later naar de kenmerken van de vlakke figuren.

De spelregels in de spellen blijven wat vaag en je hebt niet altijd de indruk dat je gericht aan het oefenen bent. Het is pas wanneer je de varianten speelt, dat er werkelijk op de kenmerken van de figuren geoefend wordt.

De lay-out van de kaarten is duidelijk, maar niet super aantrekkelijk. Je ziet onmiddellijk dat het een educatief leerspel is.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Figurenrace