Beez 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Beez is een spel waar je bij het uitpakken vrolijk van wordt en dit door het prachtige materiaal: de vormgeving, de kleuren, de pionnen... De spelregels zijn ook duidelijk en niet moeilijk geschreven waardoor je er meteen mee aan de slag kan gaan.

Het spelen lijkt eenvoudiger dan het is! Het is niet evident om telkens uit te rekenen hoe je je moet verplaatsen en zeker als je ergens in 2 zetten wilt geraken i.p.v. 1 om net dat ene gegeerde stukje nectar te krijgen. Net doordat je hierbij lang aan de beurt kan zijn, is het mogelijk dat dit voor je medespeler al eens op de zenuwen begint te werken.
Tevens is er ook een nadeel bij dit 'tactisch' spelen en tussenstappen zetten: als je tegenspeler telkens de nectar in 1 zet weet te verzamelen en geen tussenstappen zet, is het spel heel snel gedaan en heb je zelf nog maar weinig nectar weten te verzamelen.

Verder zou het spelen een stuk eenvoudiger worden mochten de bovenste gaatjes, waarin de scoresteen verplaatst wordt, genummerd zijn... nu moet je steeds opnieuw beginnen tellen. Tenslotte is het bij het opbergen van het spel vervelend dat de doos niet goed sluit wanneer je alle nectar in de zakjes verzamelt (zodat ze niet rondvallen in de doos als je hem ergens mee naartoe neemt).
Niettegenstaande de fantastische lay-out is Beez een spel waarover de meningen heel verdeelt zijn. Persoonlijk zou ik er niet meer naar terug grijpen, maar mijn medespelers dan weer wel.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Beez