ALR03: The Castles of Tuscany 2020

Categorie:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 45
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit mooie spel heeft veel gelijkenissen met ‘The Castles of Burgundy’.
Het spel duurt drie ronden, de punten die je in de eerste ronde behaalt, worden drie keer geteld, die uit de tweede ronde twee keer en die uit de laatste ronde slechts één keer.
In je beurt kies je telkens één van de drie mogelijke acties: ofwel neem je een tegel uit de voorraad en leg je dit op je spelersbord, ofwel plaats je een tegel van je spelersbord op je regiobord, ofwel trek je regiokaarten die je nodig hebt om je tegels te kunnen plaatsen.
Telkens je één van de acht verschillende tegels plaatst op je regiobord, krijg je een bijbehorend voordeel. Dit kunnen punten of een extra bonustegel zijn waardoor sommige tegels nog sterker worden. Het verkrijgen en het kiezen van de juiste bonustegels tijdens het spel zijn vaak cruciaal in de eindafrekening. Een volledig gebied afwerken van hetzelfde kleur levert je bonuspunten op, net als alle tegeltjes van hetzelfde kleur in je regio afbouwen.
Met twee of drie spelers speelt dit heel vlot en duurt vaak niet veel langer dan een uur. We hebben het met plezier gespeeld!

Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
ALR03: The Castles of Tuscany