The Mind Extreme 2019

Categorie:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 11
Bron:
The Mind Extreme is een 'creepy', coöperatief spel. Spelers krijgen kaarten met getallen op (tussen 1-50). Ze moeten zonder te spreken met elkaar proberen om de kaarten in twee stapels (1 oplopend, 1 aflopend) in volgorde af te leggen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit is een moeilijkere variant van het basisspel.
De basisregels blijven behouden: zonder iets te zeggen, kaarten afleggen. Maar nu moeten er kaarten op twee stapels afgelegd worden (de witte stapel: oplopend, de rode stapel: aflopend).
Per ronde verschilt hoeveel kaarten de spelers in de hand krijgen. Het aantal levels dat gespeeld wordt, hangt af van het aantal spelers.
Na het bereiken van een level, krijgen de spelers samen een gezamenlijke beloning (1 extra leven of 1 werpster). Een leven kunnen ze inleveren wanneer er een fout gemaakt werd. Een werpster kunnen ze inzetten om de laagste kaart uit hun hand af te leggen, waardoor andere spelers een idee krijgen van welke kaarten in het spel zitten.

Het spel eindigt wanneer alle rondes zijn gespeeld (de spelers winnen het spel) of wanneer het laatste leventje moet ingeleverd worden (de spelers verliezen het spel).
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
The Mind Extreme