Wavelength 2020

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
In dit 'partyspel' nemen 2 teams het tegen elkaar op door zo goed mogelijk elkaars gedachten proberen te lezen. Slaagt jou team er in om als eerste 10 punten te scoren?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Wavelength is een 'raadspel' dat je met een grote groep kan spelen. De spelers worden in 2 teams onderverdeeld. Om beurten is er één speler van het 'actieve' team de Helderziende. Hij/zij zal zijn team een tip geven, waarna zijn team probeert te achterhalen 'waar het doel zich kan bevinden'...

Misschien is dit allemaal niet zo duidelijk... wel: alles in dit spel draait om het 'apparaat' (dit is een plastieken 'ding' met een wijzer, scherm, draaiwiel en staat in het midden van de doos) en de 'kaarten met tegengestelde concepten'. Bij de start van een ronde neemt de helderziende een kaart en plaatst deze in de speldoos. Vervolgens draait hij aan het draaiwiel (met gesloten scherm) en kijkt (zonder dat de anderen het kunnen zien) waar 'het doel' zich bevindt. Dit doel is 4 punten waard en heeft een willekeurige plaats op de draaischijf. De helderziende geeft zijn eigen team een hint/ tip over de positie van het doel 'binnen het spectrum van de 2 concepten'.
Bv. als de concepten warm-koud zijn, en het doel staat iets over het midden in de richting 'warm', kan 'Koffie' een goeie tip zijn (dit is warm, maar de zon is nog veel warmer). Hierna sluit de helderziende opnieuw het scherm en bediscussiëren de teamgenoten waar ze de wijzer het best plaatsen. Is dit gebeurd, wordt het scherm terug geopend en bekijkt het team of en hoeveel punten ze hiermee scoren. Vervolgens is het andere team aan de beurt...
In het spel zijn er ook nog spelregels opgenomen waarbij het niet-actieve team toch punten kan scoren en een 'inhaalregel'. Deze laatste kan ervoor zorgen dat een team, dat hopeloos achter staat, deze achterstand nog kan inhalen... én winnen!
Het team dat als eerste 10 punten behaalt, wint dit spel.
Voor kleinere teams (2-5 spelers) werd er ook een coöperatieve variant uitgewerkt.

Met Wavelength brengen de auteurs een partyspel op de markt dat ergens tussen een Time's Up, Codenames en The mind ligt. Het is een eenvoudig spel dat snel aangeleerd is én heel goed werkt! Het is echter wel niet zo eenvoudig om hints te geven die je teamgenoten kan helpen om zoveel mogelijk punten te scoren. Ervaring leert dat de eerste rondes meestal niet zoveel punten gescoord worden. Maar eenmaal op dreef, lukt het bijzonder goed. Hiernaast is het een grote verdienste dat de coöperatieve variant, om in kleinere groep te spelen, ook perfect werkt!
Hoewel we ons ervan bewust zijn dat dit spel niet door iedereen gesmaakt zal worden, zijn wij heel blij met Wavelength en kunnen hem alleen maar aanbevelen!
Dit spel is naar onze mening zeker ook bruikbaar tijdens teambuildingsactiviteiten!

Aantal spelers 2-12 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 13 à 15j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Wavelength