Azul: Zomerpaviljoen 2020

Uitgever:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 35
Bron:
Gekleurde stenen verzamelen om een zomerpaviljoen te bouwen. Wie zet de stenen op de beste manier in om zo de meeste punten te verzamelen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Geen uitbreiding maar een variatie op het origineel: Azul waarbij hetzelfde basismechanisme gebruikt wordt om gekleurde stenen uit de fabrieken te halen. Deze versie van Azul maakt gebruik van de oerdegelijke basis en voegt meer variatie toe (en vooral meer kleur want het gaat om een zomerpaviljoen).

Iedere speler heeft een bord bestaande uit 7 sterren. De stenen uit de fabriek worden op de sterren met de overeenkomstige kleur gelegd of in de centrale ster met 6 verschillende kleuren. Het vullen van de sterren levert telkens meer punten op als er reeds buurtegels op de ster aanwezig zijn. Probeer daarnaast zoveel mogelijk pilaren, standbeelden en ramen te omsluiten, dit levert extra tegels op die vrij gekozen kunnen worden vanop het scorebord.
Iedere ronde is er een jokerkleur dat voor elke andere kleur kan ingezet worden. Tegels uit de centrale fabriek nemen, kost de eerste speler punten. Dit houd je beter in de gaten voor je de laatste fabrieksschijf voor je neus ziet leeghalen en gedwongen wordt om uit de middenste fabriek te nemen. Je verliest punten per tegel van de genomen kleur.

Opnieuw een goed spel met genoeg verschil en variatie om, naast het origineel, ook boeiend te zijn. Wat ons betreft zeker even goed als het oorspronkelijke spel!
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Azul: Zomerpaviljoen