Piratatak 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 8
Bron:
Bouw snel je boot, probeer de aanval van piraten te vermijden of te beantwoorden met kanonschoten. Verzamel munten om stuken van je boot af te kopen van medespelers.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het doel is in dit spel de eerste zijn die de boot volledig gepuzzeld krijgt.

Alle kaarten worden gedekt op één stapel gelegd. De eerste speler mag kaarten beginnen omdraaien, zolang hij wil of tot er een piraat omgedraaid wordt.
Op de kaarten kan een stuk van een boot staan. De eerste kaart die je omdraait bepaalt de kleur waarin jij je boot zal verder bouwen.
Er kunnen ook gouden munten op staan, die leg je even apart. Wanneer andere spelers een stuk boot van jouw kleur in hun bezit hebben, zal je die kunnen afkopen voor 3 munten (prijs is niet onderhandelbaar en de kaarten moeten altijd verkocht worden als erom gevraagd wordt).
Er kan een kanon op de kaart staan, houd die ook bij, daarmee kan je later een aanval van een piraat afweren.
Er kan een piraat op de kaart staan, dan mag je je kanonkaart gebruiken op de aanval af te weren. Heb je geen kanonkaart, dan moet je drie kaarten afgeven.
Na het beantwoorden van de piraatkaart loopt je beurt sowieso ten einde en is het aan de volgende speler.

Ook die speler mag opnieuw kaarten blijven draaien, tot hij zelf wil stoppen of tot er een piraatkaart omgedraaid wordt.

In dit spel is er enige inhibitie nodig. Kaarten blijven draaien kan je erg in het nadeel brengen, als je telkens drie kaarten moet afgeven per piraat. Zo verlies je eventueel waardevolle munten en stukken van je boot...

Welke tactiek zal jij gebruiken? Avontuurlijk of eerder voorzichtig?
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Piratatak