Buntikus 2020

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Tekeningen inkleuren o.b.v. een dobbelsteen met ogen en een dobbelsteen met kleuren. Wie als eerste zijn tekening volledig ingekleurd heeft, wint het spel.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Er zijn twee spelvarianten.

1-jonge spelers. Je speelt met twee kleurendobbelstenen en één dobbelsteen met ogen. De eerste speler dobbelt. Nu mag je een leeg veld inkleuren die hetzelfde aantal stippen heeft als de gegooide dobbelsteen. Er zijn twee kleurendobbelstenen gegooid, daarvan mag je één kleur kiezen om het lege veld in te kleuren.
Als er op één van de twee kleurendobbelstenen een 'ster' gedobbeld werd, mag je zelf een willekeurige kleur kiezen om het lege veld mee in te kleuren.

Als je geen leeg veld meer hebt met hetzelfde aantal stippen als de gegooide dobbelsteen, dan kan je deze beurt niets inkleuren.

Daarna is het aan de volgende speler om met de drie dobbelstenen te gooien.

2-oudere spelers. Je speelt met twee kleurendobbelstenen en twee dobbelstenen met ogen. Je kiest voor de kleurplaten met de bloemen of de regenboog. Nu moet één bloem in eenzelfde kleur gekleurd worden en elke bloem moet een verschillende kleur hebben. Bij de regenboog moet één boog in eenzelfde kleur gekleurd worden en elke boog moet een verschillende kleur hebben.
Doordat je met 4 dobbelstenen gooit, mag je per worp zelf de combinatie van de stippen met het kleur kiezen om zo je kleurplaat snelst op een juiste manier in te kleuren.
De 'ster' blijft ook hier een soort joker waardoor je zelf een kleur mag kiezen.

In dit tweede spel komt iets meer tactiek kijken.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Buntikus