Alien Café 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 22
Bron:
Als obers in het Alien Café proberen jullie telkens voor een perfecte service te zorgen! Vul jullie deel van het restaurant met de juiste aliens, zorg dat ze bij hun vrienden zitten en de correcte gerechten krijgen!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit coöperatieve aanlegspel zijn alle spelers obers in een deel van het Alien Café. Gedurende de tijd van de zandloper (3 minuten) probeer je in jouw deel de aliens zo goed mogelijk te bedienen. Let wel... aliens zijn veeleisend! Zo willen ze naast bepaalde andere aliens zitten of specifieke gerechten eten... Het komt er dus op aan om heel goed te kijken, alien- en bestellingskaarten met elkaar te wisselen, nieuwe kaarten uit de zak te halen...
Na de 3 minuten overloopt iedereen alle kaarten in hun deel van het café. Voor iedere kaart die correct op het bord ligt, krijg je één punt. Hiernaast worden er ook minpunten uitgedeeld... en dit voor niet correct aangelegde kaarten en kaarten die nog voor je liggen (en niet op het speelbord geplaatst werden). Alle spelers moeten minstens 10 punten halen voor je het spel gewonnen hebt.
In dit spel werden ook verschillende kaarten toegevoegd om het spel moeilijker (in 4 niveaus) te maken. Het is zelfs mogelijk om met verschillende spelers en verschillend niveau te spelen.

Alien Café is wat ons betreft een verrassend coöperatief aanlegspel. Iedereen start met hetzelfde aantal tegels. Deze kunnen tijdens het spel naar believen aangelegd, uitgewisseld... worden met als doel: een perfecte service leveren. Bij een eerste keer uittesten kwam het ons behoorlijk chaotisch. We merkten echter snel op dat als je het voor de 1e keer met 2 borden speelt, dat het eenvoudiger is om het spel te leren kennen. Daarna kan je gerust met 3 of 4 spelers spelen.
Hiernaast is het een pluspunt dat het spel eigenlijk over 5 verschillende niveaus beschikt... die zonder probleem door elkaar kunnen gespeeld worden. Dit zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen, volgens hun eigen capaciteiten, perfect kunnen samenspelen... en uitgedaagd worden.
Kortom... Alien Café is een verrassend coöperatief spel, waar je eerst 'wat moet inkomen', maar daarna heel wat spelplezier aan zal beleven.

Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Alien Café