Deep Blue 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 45
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Eerst en vooral moet het gezegd dat alle materiaal van dit spel erg aantrekkelijk en stevig is uitgewerkt. Vooral de duikbootjes en de schatkistjes, om de buit in te verzamelen, zijn een meerwaarde.
De spelregels echter zijn een hele boterham om te doorworstelen, maar gecombineerd met een instructiefilmpje van dit spel werd alles heel snel duidelijk en konden we vaststellen dat het eigenlijk geen ingewikkeld spel is.

In dit spel is het de bedoeling om in zee naar schatten te duiken die verborgen liggen in de verschillende scheepswrakken. Hoe waardevoller de buit, hoe meer punten die opleveren aan het eind van het spel. ... maar zorg ervoor dat je ervaren scheepslui ronselt en vergeet vooral niet om voldoende zuurstofflessen mee te nemen!

Na een paar keer spelen werd het ons duidelijk dat je best altijd mee duikt om geen te grote achterstand te krijgen wat het aantal goudstukken betreft.

Deep Blue speelt vlot! Het is trouwens extra leuk dat je altijd betrokken bent omdat je kan meespelen als een ander aan de beurt is. Een spel waar we met onze testgroep met plezier naar zouden teruggrijpen.
Het enige (eventuele) nadeel, dat wij ondervonden, is dat het spel een erg groot oppervlak in beslag neemt, je hebt met andere woorden een grote tafel nodig (waar bij ons ook een paar glazen en wat hapjes op staan...).
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Deep Blue