Space Builder 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Alle spelers spelen tegelijkertijd en proberen de kaarten uit hun hand zo snel mogelijk op hun spelbord uit te spelen. Maar opgepast: zorg dat elke kaart in de juiste richting en met de juiste afbeelding naar boven op de correcte plaats ligt!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel oefent goed op ruimtelijk inzicht. De kleurrijke kaarten met onderdelen van de ruimtestad worden aan elke speler uitgedeeld zodat elke speler zijn eigen stapel heeft. De afbeeldingen op de kaarten zijn zeer kleurrijk en mooi getekend. De voor- en achterkant van elke kaart verschilt in kleine details van elkaar. Daarnaast zijn er plankkaarten die tonen hoe de ruimtesteden gebouwd moeten worden. Die toont aan welke kaarten op welke plaats moeten liggen.
Elke speler krijgt een spelbord met 9 vlakken voor zich. Die moet voor elke speler op dezelfde manier georiënteerd liggen. Op het spelbord is al één vlak ingevuld. Tijdens het spel leggen de spelers de andere kaartjes in de juiste richting en op de juiste plaats erbij.
Spelers starten met 4 kaartjes aan te leggen. Dit doen ze om het snelst. De snelste speler die de minste fouten maakte, wint de ronde en neemt een extra kaart in de hand, waardoor het spel moeilijker wordt. Zo gaat het spel door tot één iemand 8 kaarten kan aanleggen.
Het spel oefent zeer goed op richting. Zo is het zeer moeilijk om ondersteboven te kijken welke kaart nu links of rechts ligt. Daarnaast zijn de details op de kaarten klein en verschillende beide zijden van een kaart maar in kleine details. Gericht visuele verschillen ontdekken is hier dus ook een goede oefening.
Het spel is zeer leuk en een aanrader. Ook als familiespel kan het perfect dienen.
Kort spelletje, uitdagend, mooi gelay-out. Het spel mag er zijn!

Contactscholen:
- Moeilijk! Maar viel in de smaak. Zal in een BuO-school aangekocht worden om visueel ruimtelijk inzicht te geven.
- Mooie vormgeving
- Bij jongere kinderen werd het individueel gespeeld: naleggen: ruimtelijk inzicht en visuele discriminatie
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Space Builder