Little Collect 2018

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Bij dit verzamelspel verzamel je eerst wortels en erwtjes op je spelbord. Daarna kun je konijntjes verzamelen. Wie heeft als eerste alle konijntjes op zijn spelbord staan? Pas op, want af en toe jaagt de vos weer een konijntje weg.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit is een verzamelspel waarbij twee spelers via kaartjes wortels, erwten en konijnen verzamelen. Elke speler krijgt een verzamelschijf met plaats voor 3 wortels en evenveel erwten. Kaarten met wortels, erwten, konijnen en vossen liggen als een verdekte stapel in het midden. De speler aan beurt neemt een kaart en kijkt wat hij geoogst heeft. Zo kan je erwten en wortels verzamelen. Heb je al minstens één erwt of één wortel, dan kan je bij het trekken van een kaart met een konijn op, een konijn nemen en op de erwt of wortel plaatsen. Trek je een vos, dan geef je een konijntje af.
Het doel van het spel is om 3 wortels én 3 erwten én 3 konijnen te verzamelen.

De kans is echter klein dat je dit spel kan uitspelen volgens de beschreven spelregels. We hebben het 5 keer na elkaar gespeeld zonder succes van uitspelen... ontmoedigend, zeker voor kleuters.
Ook de voorstelling op de kaartjes van de ‘erwten’ is misleidend voor kleuters: op de kaart staan drie erwten voorgesteld terwijl je maar één erwtje mag leggen op je spelbord.
Mooi en degelijk materiaal, maar als ouder of begeleider pas je best de spelregels aan om dit spel uit te spelen. Wat bij ons werkte: de speler die als eerste 3 konijntjes heeft verzameld, wint. (ongeacht het aantal wortels of erwtjes).
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Little Collect