When I Dream 2017

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 40
Bron:
Probeer, in je beurt als dromer, woorden te raden a.d.h. van hints die de Droomgeesten (de andere spelers) geven. Lukt het jou om in te schatten wie de juiste tips geeft? Een uitdagend 'droomspel'!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
When I Dream wordt gespeeld in een aantal rondes dat gelijk is aan het aantal spelers. Iedere speler is maw 1 maal de dromer. De andere spelers krijgen op hun beurt een Droomgeestkaart. Deze geeft aan welke rol je in deze ronde speelt... en of je juiste of foute tips zal geven. De verschillende Droomgeesten zijn: de Fee (geven juiste tips), de Boeman (geven foute tips) en het Zandmannetje (geven goede en foute tips).
Iedere ronde zet de dromer het nachtmasker op waarna hij tips krijgt over de kaarten die in het midden van het spelbord liggen. Vanaf dat de dromer een woord zegt, leggen de andere spelers de kaart rechts (juist geraden) of links (fout geraden) op het spelbord. Dit gaat door tot de zandloper leeg is.
Voor de dromer zijn masker afzet, probeert hij zijn droom te herinneren. Hierbij vertelt hij luidop zijn droom en probeert zoveel mogelijk kaarten op te sommen. Lukt het hem om alle juist geraden woorden te zeggen, krijgt hij bonuspunten.
De dromer en feeën krijgen punten volgens de juist geraden woorden; de boeman volgens het aantal foute antwoorden en het zandmannetje krijgt punten als het aantal juiste en foute kaarten gelijk zijn (of met 1 verschilt).
De speler die na de laatste ronde het meeste punten heeft, wint dit spel.

When I Dream is een uitdagend communicatiespel waarbij je niet alleen goede tips (juist of fout) probeert te geven. Als dromer komt het er ook op aan om in te schatten wie welke personage vervult... en de juiste of foute tips geeft! Tenslotte moet je ook nog eens proberen te herinneren welke woorden je allemaal geraden hebt. Kortom, dit spel is niet alleen leuk om te spelen, de combinatie van spelsystemen zorgt voor een uniek en vlot spelend geheel. Wat ons betreft een must voor spelers die van spellen houden in het genre van Dixit, Muse, Just One... Een absolute aanrader!
Aantal spelers 4-10 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
When I Dream