Muse 2018

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Muse is een muzisch spel waarbij spelers afbeeldingen moeten omschrijven, uitbeelden, verwoorden, associëren... om hun teamgenoten te inspireren. Welk team kan de meeste kaarten verzamelen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit party-spel wordt in groepen gespeeld. Het spel bevat heel eenvoudige spelregels waardoor het heel snel kan gespeeld worden. De inhoud van de doos bestaat uit grote afbeeldingskaarten die heel erg aan de kaarten van Dixit doen denken. De 32 inspiratiekaarten zijn kleiner en zijn de opdrachtenkaarten in dit spel. Teams spelen tegen elkaar. Bij elke ronde neemt 1 team 6 kaarten en 2 inspiratiekaarten. Ze kiezen hieruit de opdracht die ze aan het volgende team geven. Deze persoon moet de opdracht toepassen op de gekozen kaart. Bv. een kaart omschrijven d.m.v. het maken van een dierengeluid of door het opnoemen van een televisieprogramma. De andere leden van het team moeten uit 6 kaarten raden welke kaart de speler heeft omschreven. Is het juist, dan verdienen ze de kaart. Is het fout, dan verdient het andere team de kaart.
Het spel is voor een stuk tactisch omdat je als team moeilijke combinaties van opdracht- en afbeeldingskaart kunt voorzien. Aan de andere kant moet je ook geluk hebben met de andere kaarten die openliggen. Dit onderdeeltje doet ook opnieuw aan Dixit denken.
Er zijn heel wat gelijkenissen met Dixit, en toch speelt het spel volledig anders. We vonden het een leuk spel, maar moesten soms iets te lang wachten. Ook de besprekingen voor en na een beurt zijn zeer leuk.
Het spel viel echt in de smaak, toch denken we dat dit een mindere 'blijver' is dan Dixit.
Aantal spelers 2-12 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Muse