Farmy'Up 2017

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Vervolledig als snelste je boerderij! Denk goed na wanneer er gedobbeld wordt, als boer moet je een in een bepaalde volgorde werken. bv. eerst bloesems, daarna zon en uiteindelijk appelen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Elke speler heeft een kaart waarin schijfjes ontbreken, er is een 3D-boerderij, twee dobbelstenen en 18 houten schijven.

De eerste speler dobbelt in de 3D-boerderij (dobbelstenen kunnen hierdoor niet van tafel rollen). Iedereen probeert als snelste het afgebeelde (bv. kip) uit de houten blokjes in het middenveld te nemen. Wie de eerste is, kan een schijfje in zijn boerderij plaatsen met dezelfde afbeelding in het juiste vak. Deze speler moet nu een stap verder gaan in het productie-/groeiproces. De volgende keer dat de kip gedobbeld wordt, zal deze speler het graan moeten nemen (voeding voor de kip).

Een extra dobbelsteen "doldwaze boerderij" maakt de opdrachten nog iets gevarieerder. Soms moet je eerst een keer rond je as draaien, voor je de houten schijf mag zoeken. Of je moet het met je linkerhand nemen. Of de winnaar krijgt twee munten als beloning.

De kinderen leren in dit spel een 6-tal processen kennen uit de boerderij: 1. Van kip naar graan naar ei, 2. Van koe naar gras naar melk, 3. Van schaap naar hooi naar wol, 4. Van bloesem naar zon naar appel, 5. Van kiem naar aarde naar wortel, 6. Van tarwe naar water naar graan. Dit zijn eenvoudige processen die telkens uit drie stappen bestaan.

Het is een leerrijk spel die met zijn specifieke thema zeker een plaats kan hebben binnen de kleuterklas of de onderbouw.

Doordat enkel de eerste afbeelding in het proces op de dobbelsteen staat afgebeeld, zijn de spelers ook voortdurend flexibel aan het denken. Waar zit ik al? Welke heb ik al? Welke moet ik nu nemen? Door de extra dobbelsteen komt er nog een extra aandachtspunt bij. En zo blijft het spel afwisselend en voor elke speler uitdagend.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Farmy'Up