Azul 2018

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 30
Bron:
Probeer, in opdracht van de Portugese koning, de muren van zijn koninklijk paleis zo goed mogelijk te verfraaien. Verzamel eerst een aantal stenen op de patroonlijnen van je spelbord, waarna je ze op je muur bouwt. Win jij de meeste punten?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Azul is een spel dat volledig klopt. Het ziet er niet alleen goed uit, het materiaal is duurzaam en het speelt heel vlot.
Tijdens het spelen komt het er op aan om je eigen muur, op je spelerbord, zo interessant mogelijk uit te bouwen. Dit doe je door in het 'Fabrieksaanbod' telkens tegels van eenzelfde kleur te verzamelen en deze op je patroonlijnen (links) te leggen. Wanneer alle tegels verdeeld zijn, leg je de tegels van een complete patroonlijn op je muur (Muurbekleding) waarna je direct 'punten scoort'. Vervolgens worden alle fabrieksschijven terug van 4 tegels voorzien en begint de volgende ronde. Het spel eindigt wanneer een speler er in slaagt om op een horizontale lijn van zijn muur 5 tegels neer te leggen. Hierna kunnen spelers nog bonuspunten scoren, op voorwaarde dat ze voldoen aan een aantal voorwaarden. De speler met het meeste punten wint dit spel.

Azul won 'Spiel des Jahres 2018' (Duitsland).
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Azul